ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συγκινεί το τραγούδι για την Ειρήνη που έγραψε Έλληνας μαθητής

Συγκινεί το τραγούδι για την Ειρήνη που έγραψε Έλληνας μαθητής
Ένα τραγούδι για την ειρήνη , που «κουβαλάει» μέσα από τους στίχους του, την λαχτάρα των παιδιών για ειρηνική συνύπαρξη των λαών και γράφτηκε από έναν μαθητή της Δ' τάξης!

Ένα τραγούδι για την ειρήνη , που «κουβαλάει» μέσα από τους στίχους του, την λαχτάρα των παιδιών για ειρηνική συνύπαρξη των λαών και γράφτηκε από έναν μαθητή της Δ’ τάξης του 37ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, είναι ανάμεσα στα εκατοντάδες που συμμετέχουν φέτος στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού του European School Radio, με θέμα «Η νέα γενιά για την Ειρήνη».

Οι στίχοι του αναδεικνύουν, πώς τα μικρά παιδιά αντιλαμβάνονται τον πόλεμο και πώς το πολυπόθητο ζητούμενο της ειρήνης, δεν θα πρέπει στις μέρες μας, να είναι οτιδήποτε άλλο πέρα από δεδομένο για όλα τα παιδιά του κόσμου.

«Αφορμή για τη δημιουργία του τραγουδιού στάθηκε η επίκαιρη για την εποχή συζήτηση για τον πόλεμο και την ειρήνη. Στο σχολείο μιλήσαμε για τα θετικά της ειρήνης και τα αρνητικά του πολέμου και ο Μιχάλης Δεμέτζος μαθητής του Δ3 του σχολείου μας εμπνεύστηκε από αυτή τη συζήτηση και κατόπιν παρότρυνσης του δασκάλου μουσικής Θεμιστοκλή Κρητικού, έγραψε τους στίχους» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του σχολείου Μαρία Γάσπαρη.

Ο Μιχάλης Δεμέτζος μέσα σε μία εβδομάδα, όπως λέει ο μουσικός του σχολείου, είχε γράψει τους στίχους και μάλιστα ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός του μουσικού, που έγραψε τη μελωδία, το ίδιο απόγευμα.

«Είναι σπουδαίο τα παιδιά να ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους και μέσα στο σχολείο να μπορούν να τα βλέπουν να εξελίσσονται» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δάσκαλος μουσικής Θεμιστοκλής Κρητικός που συνοδεύει με την κιθάρα του, το Μιχάλη και τους συμμαθητές του, σε αυτό το τραγούδι το οποίο όλα τα παιδιά, νιώθουν κομμάτι της καρδιάς τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr