Συνάντηση των μελών του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ν. Λαμψάκου ‘Πιτυούσα’

Πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή  15 Μαΐου  2020 στα γραφεία της κοινότητας Νέας Λαμψάκου ,μετά από πρωτοβουλία  του προέδρου της κοινότητας Νέας Λαμψάκου κ. Ιωάννη Μακρίδη , με τον αντιδήμαρχο Ληλαντίων κ. Δημήτριο Σέρρα  και τουΔιοικητικού συμβούλιου του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Νέας Λαμψάκου «ΠΙΤΥΟΥΣΑ» που εκπροσωπήθηκε από τους κ. Χαράλαμπο  Πιρίντζο , Αναστάσιο Νικολέντζο , Ευάγγελο Βάσσο και Παναγιώτη Βάσσο προκειμένου νασυζητηθούν θέματα  της καθημερινότητας μας .

Συζητήθηκαν  θέματα

Καθαριότητα . Ο πρόεδρος  της κοινότητας  με παρεμβάσεις του , έχει φροντίσει τις επόμενες ημέρες  να πλυθούν και να  απολυμανθούν οι κάδοι απορριμμάτων .
Παραλιακή Ζώνη. Προσωρινή διαμόρφωση/αναμόρφωση/παρέμβαση  στην παραλιακή  ζώνη εν όψει της θερινής περιόδου μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοιού.

Ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Σέρρας μας ενημέρωσε ότι ο Δήμος έχει ξεκινήσει διαδικασία σχεδίου ανάπλασης της παραλίας αφού προσπεραστούν γραφειοκρατικά  θέματα που εμποδίζουν την εξέλιξη του έργου. Εξέλιξη την οποία  και κατανοούμε και την επικροτούμε.

Παιδική χαρά πλησίον Γυμνασίου. Παρέμβαση στην παιδική χαρά  πλησίον του Γυμνασίου ώστε  να μπορούν και τα μικρά παιδιά  μαζί με τους συνοδούς  αλλά και τα μεγαλύτερα να αισθάνονται  ευχάριστα και ασφαλείς .Ο πρόεδρος της κοινότητας φρόντισε και καθάρισε τον χώρο από τα χορτάρια . Στην συνέχεια  θα  ακολουθήσουν κηπουρικές  εργασίες  για την δημιουργία πρασίνου και καλλωπισμού .

Ο  Περιβαλλοντικός μας σύλλογος  ως αρχή  της προσπάθειας  αυτής ,προσέφερε  μουριές  φυλλοειδής  για δενδροφύτευση  . Παρακινούμε και προτρέπουμε  και άλλους  Λαμψακηνούς  να συνεισφέρουν  εθελοντικά στην δωρεά-προσφορά  μουριές  φυλλοειδής  , ώστε να δημιουργήσουμε  με την πάροδο του χρόνου  το δικό μας αλσύλλιο .

Κοιμητήριο . Επιδιόρθωση/συντήρηση της περίφραξης από τσιμεντόλιθους , φροντίδα  των εσωτερικών δέντρων περιμετρικά της  και παρέμβαση στον προαύλιο χώρο του κοιμητηρίου  μας ώστε να αποφεύγονται οι πλημμύρες που παρατηρούνται τον χειμώνα από τις έντονες βροχοπτώσεις. Φέτος θα είναι ακόμη πιο έντονο το φαινόμενο με το κλείσιμο του ιδιωτικού δρόμου προς τις αλυκές από ιδιωτική ιδιοκτησία.

Στον εξωτερικό χώρο του κοιμητηρίου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων ώστε να ρίχνουμε τα σκουπίδια μας  και τις επόμενες ημέρες οι κάδοι θα βρίσκονται σε συγκεκριμένο σημείο . Παρόλα αυτά παρατηρείται  ότι  ο προαύλιος χώρος είναι γεμάτος  από διάφορα σκουπίδια και πρέπει όλοι μας να συνεισφέρουμε ώστε να διατηρούμε τον χώρο καθαρό.

Η καθαριότητα σε κάθε τόπο, είναι βασική προϋπόθεση και σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξή του, γιατί φανερώνει το πολιτιστικό επίπεδο των ανθρώπων που τον κατοικούν και είναι ένα στοιχείο που δείχνει κοινωνική συνείδηση, ανθρωπιά, αγάπη και σεβασμό στον συνάνθρωπο και στο περιβάλλον. Μέσα στις ΑΞΙΕΣ της καθημερινής ζωή μας, είναι η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ως στοιχείο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Σε όλα τα παραπάνω θέματα  ο σύλλογος μας κατέθεσε τις δικές του σκέψεις/προτάσεις  οι οποίες  καταγράφηκαν και θα συμπεριληφθούν  στον προγραμματισμό και  εφαρμογή  του σχεδιασμού  του παραπάνω προγράμματος .

Η συζήτηση  κυμάνθηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο ανταλλαγής απόψεων και ιδεών ο Δ.Σ του συλλόγου μας  ευχαριστεί και τον κ.Δημήτριο Σέρρα και τον κ. Ιωάννη Μακρίδη για το ενδιαφέρον τους και μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι με τέτοιες συναντήσεις αποδεικνύεται στην πράξη η συμβολή τουΣυλλόγου μας ως ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας και ότι με συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων καταλήγουμε σε προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν φροντίζοντας όλοι μαζί τις λύσεις , γιατί όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο «την προβολή και ανάπτυξη του Δήμου για το καλό όλων μας».