ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αποκλειστικό: Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα καμένα της Βόρειας Εύβοιας;

Αναμένεται να γνωστοποιηθεί το πρόγραμμα το επόμενο χρονικό διάστημα
Αποκλειστικό: Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα καμένα της Βόρειας Εύβοιας;

Στα καμένα της Βόρειας Εύβοιας αναμένεται να βρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σύντομα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στους Δήμους της Βόρειας Εύβοιας προκειμένου να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής από την πυρκαγιά του Αυγούστου.

Ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η επίσκεψη του κ. Ελπιδοφόρου στους Δήμους της Βόρειας Εύβοιας. Το επόμενο διάστημα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση.

Η Λίνα Μενδώνη στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας

Τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Βόρειας Εύβοιας με επίκεντρο έργα υποδομής για τον σύγχρονο πολιτισμό, αλλά και την αξιοποίηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, εξέτασε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, κατά την επίσκεψή της στους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές Δήμους στη Βόρεια Εύβοια.

Στο πλαίσιο των συναντήσεών της με τον Δήμαρχο Ιστιαίας–Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά, και τον Δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Γιώργο Τσαπουρνιώτη, αναζητήθηκαν οι δυνατότητες για την πολιτιστική αναβάθμιση των περιοχών μέσα από έργα πολιτισμού και την προώθηση πάγιων αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας, στη βάση του ευρύτερου σχεδιασμού για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντησή της με τον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά, εξετάστηκαν οι διαθέσιμοι δημοτικοί χώροι και οι δυνατότητες να αναδειχθούν σε πόλους πολιτισμού για τη σύγχρονη δημιουργία, αλλά και στη δυνατότητα δημιουργίας δικτύου θεματικών πολιτισμικών διαδρομών, με επίκεντρο τις κλασικές αρχαιότητες στο Αρτεμήσιο, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης «Αρτεμήσιο», το Οχυρό Μεταξά στις Γούβες, το ναυάγιο στα Λιχαδονήσια.

Στον Δήμο Ιστιαίας–Αιδηψού, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, επισκέφτηκε, επίσης, το παλαιό υδροθεραπευτήριο και τις πηγές της Αιδηψού και πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο αντικατάστασης του στεγάστρου στο σημείο, όπου έχει τοποθετηθεί ο «Ταύρος των Ωρεών», ενώ εξετάστηκε και η δυνατότητα κατασκευής εκθεσιακού-μουσειακού χώρου στην άμεση περιοχή, ώστε να δημιουργηθεί ένας ιδιαίτερος πολιτιστικός πόλος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ