Χαλκίδα: Βαριά «καμπάνα» για εγκαταλελειμμένο κτήριο
Ειδησεις ευβοια

Χαλκίδα: Βαριά «καμπάνα» για εγκαταλελειμμένο κτήριο

Ένα παλιό κτήριο στη Χαλκίδα, το οποίο είχε εγκαταληφθεί και έγινε επικίνδυνο για τους πολίτες, έγινε η αιτία για να τιμωρηθούν από τη Δικαιοσύνη οι υπαίτιοι.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα «Ευβοϊκή Γνώμη», το παλιό νεοκλασικό κτήριο βρίσκεται συμβολή των οδών Βύρωνος και Περικλέους Σταύρου, και έχει μετατραπεί σε καταφύγιο περιθωριακών. Παράλληλα, εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια.

Λόγω παλαιότητας η σκεπή κατέρρευσε, ενώ από τους εξωτερικούς τοίχους πέφτουν σοβάδες. Επιπλέον, υπάρχουν και ακροκέραμα που είναι επικίνδυνα να πέσουν και να τραυματίσουν περαστικούς.

Από το 2020 υπήρξαν καταγγελίες στην αστυνομία και τη Δημοτική Πολεοδομία, η οποία ασχολήθηκε με την υπόθεση. Εν τέλει, για το θέμα επιλήφθηκε η Δικαιοσύνη. Η υπόθεση εκδικάστηκε πρόσφατα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας. Ως μάρτυρες κατέθεσαν -μεταξύ άλλων- υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλκιδέων. Όλοι είπαν ότι είχαν ενημερώσει επανειλημμένα από το τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη του κτηρίου, χωρίς, όμως, να του έχουν στείλει κάποιο έγγραφο.

Το δικαστήριο εν τέλει, αποφάσισε πως τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, είναι ένοχοι. Αμφότεροι καταδικάστηκαν, αλλά με αναστολή.

* Η φωτογραφία του θέματος, είναι φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr