Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτος και στην Εύβοια ο Στέφανος Κασσελάκης
Ειδησεις ευβοια

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτος και στην Εύβοια ο Στέφανος Κασσελάκης

Με μειωμένη συμμετοχή η διαδικασία για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε 57% έναντι 43% της Έφης Αχτσιόγλου.

Το θέμα των ημερών ήταν οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να αναδεικνύεται ο νέος πρόεδρος μετά τη διαδικασία της Κυριακής. Ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε και τη Χαλκίδα μαζί με τον σύντροφό του, ήρθε πρώτος στις προτιμήσεις των φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια.

Αυτό, βέβαια, που προκαλεί προβληματισμό στους φορείς του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια, είναι το γεγονός ότι σε σχέση με όσους ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές του Ιουνίου την παράταξη στο νησί, στις κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές προσήλθαν περίπου… ένας στους δέκα.

Συγκεκριμένα, στις εκλογές του Μαΐου είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ 23.598 άνθρωποι, οι οποίοι μειώθηκαν σε 19.358 τον Ιούνιο. Τώρα, στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ προσήλθαν στις κάλπες της Εύβοιας μόλις 2.587 άνθρωποι.

Από αυτούς, ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε 1.449 ψήφους και ποσοστό 57%, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου συγκέντρωσε 1.104 ψήφους και ποσοστό 43% ενώ 34 ψηφοδέλτια ήταν λευκά – άκυρα. Παρά τη μειωμένη προσέλευση, πάντως, η Εύβοια επί της ουσίας «έβγαλε» το αποτέλεσμα που προέκυψε και συνολικά στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε πρόεδρος με ποσοστό που άγγιξε το 57%.

Η σχέση του Κασσελάκη με την Εύβοια – Βαφτίστηκε στον Όσιο Δαυίδ

 

Η σχέση του Στέφανου Κασσελάκη, πλέον νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με την Εύβοια έγινε γνωστή κατά την επίσκεψη του στη Χαλκίδα το απόγευμα της Τετάρτης 21/9, πριν πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ που εν τέλει τον ανέδειξε  νικητή, όταν και έγινε γνωστό πως στη Ριτσώνα βρίσκεται το πατρικό της μητέρας του.

Μάλιστα, ο Στέφανος βαφτίστηκε στην Εύβοια στο Μοναστήρι του Όσιου Δαυίδ, το οποίο μια φορά το χρόνο αυτός και οικογένειά του επισκέπτονται, έχοντας την επίσκεψη αυτή ως τάμα από τότε που αντιμετώπισαν τα οικονομικά προβλήματα που τους ανάγκασαν να πουλήσουν όλη τους την περιουσία.

Η μονή του Οσίου Δαβίδ του Γέροντα βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Καβαλάρης με υψόμετρο 930 μέτρων, στον δήμο Ελυμνίων, στην Βόρεια Εύβοια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr