Εύβοια: «Μπλακ άουτ» στις εξετάσεις Λυκείων με την νέα κυβερνοεπίθεση στην Tράπεζα Θεμάτων
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Μπλακ άουτ» στις εξετάσεις Λυκείων με την νέα κυβερνοεπίθεση στην Tράπεζα Θεμάτων

Άπραγοι έμειναν για μια ακόμη ημέρα οι μαθητές που έσπευσαν στα σχολεία για να δώσουν μαθήματα με τις εξετάσεις να αναβάλλονται και σε πολλά Λύκεια της Εύβοιας

Αλλαλούμ και στην Εύβοια προκάλεσε η νέα επίθεση από χάκερς στην Τράπεζα Θεμάτων με αποτέλεσμα την νέα αναβολή των ενδοσχολικών εξετάσεων που θα λάμβαναν χώρα σε Λύκεια σήμερα το πρωί.

Καθώς το σύστημα υπέστη νέα κατάρρευση με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα και σε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας) οι εκπαιδευτικοί που προσπαθούσαν από τα ξημερώματα να κληρώσουν τα σημερινά θέματα των εξετάσεων, σε πολλά Λύκεια αναβλήθηκαν οι εξετάσεις και τα παιδιά αναμένεται να δώσουν τα μαθήματα τους σε νέα ημερομηνία και αφού υπάρξει αποκατάσταση του προβλήματος.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρο Κοπτσή, το σύστημα και πάλι δέχθηκε επίθεση από χάκερς.

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου προκάλεσε η δεύτερη διαδοχική κατάρρευση του συστήματος της τράπεζας θεμάτων διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία, λόγω νέας κυβερνοεπίθεσης.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα.

Σύμφωνα με την εντολή, για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) δέχτηκε εκατοντάδες τηλεφωνήματα από τους διευθυντές των σχολείων – συνολικά περίπου 1.400 σε όλη τη χώρα – και τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το ερώτημα είναι πώς τυχόν θα αντιμετωπιστούν νέες αναβολές στην εξέταση των μαθημάτων, κυρίως της Γ’ Λυκείου, αφού οι τελειόφοιτοι των επαγγελματικών και γενικών λυκείων ξεκινούν τις πανελλαδικές εξετάσεις, οι μεν την Πέμπτη, οι δε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr