Εύβοια: «Καμπανάκι» για τις παραλίες – Τι κίνδυνος υπάρχει
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Καμπανάκι» για τις παραλίες – Τι κίνδυνος υπάρχει

Εύβοια: Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Συνολάκης για όλες τις παραλίες της χώρας, ανάμεσα σε αυτές προφανές και αυτές του νομού.

Ένα από τα «όπλα» που έχει στη φαρέτρα της Εύβοια, έτσι ώστε να αποτελεί τον νο1 προορισμό για τους τουρίστες, είναι οι παραλίες της. Πόσο, όμως, σίγουροι είμαστε ότι οι παραλίες στην Εύβοια δεν κινδυνεύουν να αλλάξουν μορφή και να χάσουμε ακόμα και την πρόσβασή μας σε αυτές.

Ο καθηγητής Ακτομηχανικής, Κώστας Συνολάκης, μίλησε σε σχετική επιτροπή της Βουλής και χτύπησε… καμπανάκια για τη διάβρωση των ακτών. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, τονίζοντας ότι υπάρχει σοβαρός  κίνδυνος να βλέπουμε τις παραλίες αυτές σε καρτ ποστάλ.

Επιπλέον, ο κ. Συνολάκης τόνισε πως υπάρχουν ανησυχητικά στοιχεία και για τη στάθμη της θάλασσας. Η Ελλάδα έχει χάσει περίπου 250 τετραγωγνικά χιλιόμετρα παραλιών στο διάστημα 1986 έως το 2018.

Στην ίδια επιτροπή, ο διευθυντής του Ελλνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα Κεντρικό Συμβούλιο, αντίστοιχο του ΚΑΣ, έτσι ώστε να προστατευθούξ οι ελληνικές παραλίες, κατ’ επέκταση και αυτές στην Εύβοια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr