Εύβοια: Καταγγελίες- σοκ για τις συνθήκες στο Νοσοκομείο Χαλκίδας- Παραιτούνται ειδικευόμενοι
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Καταγγελίες- σοκ για τις συνθήκες στο Νοσοκομείο Χαλκίδας- Παραιτούνται ειδικευόμενοι

H απόφαση τους για αποχώρηση από τα καθήκοντα, κλονίζει αναμφισβήτητα την Εύβοια που ταλανίζεται από τα ήδη σημαντικά προβλήματα και τις ελλείψεις στον τομέα της Υγείας.
Ως εύλογη- σωστή κρίνουν εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας την απόφαση 5 ειδικευόμενων γιατρών να παραιτηθούν στο περιθώριο περιστατικών κακής μεταχείρησης και δύσβάστακτων συνθηκών εργασίας που υποστηρίζουν πως αντιμετώπισαν, την ώρα που η απόφαση τους για αποχώρηση από τα καθήκοντα, κλονίζει αναμφισβήτητα την Εύβοια που ταλανίζεται από τα ήδη σημαντικά προβλήματα και τις ελλείψεις στον τομέα της Υγείας.
Την ώρα που σάλο έχουν προκαλέσει οι αναφορές πως οι ειδικευόμενοι υφίστατο εξευτελιστικές συμπεριφορές από ανωτέρους τη τάξει συναδέλφους τους, η Πρόεδρος του Νοσηλευτικού Προσωπικού του νοσοκομείου, Ιωάννα Ιωάννου με μια μακροσκελή της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζει χαρακτηριστικά πως «δεν μπορείς να έχεις ως άμεσους συνεργάτες ανθρώπους που βρίζουν – εξευτελίζουν ασθενείς και εργαζόμενους, να τους έχεις σε επιτροπές που δεν λειτουργούν, να τους αναθέτεις να διενεργούν ΕΔΕ, τη στιγμή που είναι οι ίδιοι κατηγορούμενοι», αιτιολογώντας και δικαιολογώντας έτσι την απόφαση των ειδικεύομενων να αποχωρήσουν.
«Και όλα αυτά επειδή έχουν μέσον και γνωριμίες, “υψηλούς φίλους” που τους διευκολύνουν. Η “μαγκιά ” είναι να συγκρουστείς με τα “κυκλώματα” του παρελθόντος και όχι να εξυπηρετείσαι ή να διευκολύνεσαι από αυτά. Κάτι που καμιά Διοίκηση φυσικά δεν τόλμησε να κάνει», προσθέτει.
Σαν να μην έφτανε το παραπάνω η κα Ιωάννου θίγει το ζήτημα των ελλείψεων και των παθογενειών σε επίπεδο δημοσίου οργανισμού που υφίσταται στην νοσοκομειακή δομή, τονίζοντα πως «από τη στιγμή που έγινε η μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο διανύουμε τη χειρότερη περίοδο για το χώρο μας.».
«Ήρθαμε με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και με νοοτροπίες του παλιού νοσοκομείου. Δηλαδή, δεν μας φταίει μόνο η μεγάλη έλλειψη προσωπικού για την διάλυση που βιώνουμε…» υπογραμμμίζει εξηγώντας πως για να να λειτουργήσεις σε νέο, σύγχρονο χώρο, πρέπει όλοι οι συνεργάτες και ιδιαίτερα όσοι ασκούν Διοίκηση να μπορούν και να θέλουν να ανταποκριθούν σε κάτι καινούργιο.
«Δεν μπορείς να έρθεις με παλιές νοοτροπίες! Δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει!»
Δηλώνει με βάση τα παραπάνω πως έχουν απόλυτο δίκιο οι νέοι γιατροί που παραιτούνται από τη συγκεκριμένη κλινική (Παθολογική) αφού δεν είναι μόνο οι εξαντλητικές εφημερίες, το ότι καλούνται μόνοι τους να διεκπεραιώσουν μεγάλο όγκο δουλειάς, αλλά είναι και οι ύβρεις, οι προσβολές και οι εξευτελισμοί που δέχονται.
Βέβαια, αναφέρει, δεν είναι οι μόνοι εργαζόμενοι που δέχονται τέτοια συμπεριφορά, παραθέτοντας πως για τον ίδιο λόγο έχουν παραιτηθεί και άλλοι γιατροί στο παρελθόν, ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι, οι οποίοι έχουν πάει σε άλλα νοσοκομεία.
«Όλοι γνωρίζουν, έχουν γίνει αναφορές από εργαζόμενους, καταγγελίες από συνοδούς ασθενών, αλλά το συγκεκριμένο άτομο, με την απαράδεκτη συμπεριφορά, δεν το κουνάει κανένας, λόγω υψηλά ιστάμενων φίλων… Και φυσικά δεν είναι το μόνο στο χώρο του νοσοκομείου. Και για άλλο άτομο έχουν γίνει καταγγελίες και παρόλα αυτά προστατεύεται»
Εκτιμά πως θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι πολύ διαφορετικά.
Θα μπορούσε, με τα άτομα που ήρθαν στο νοσοκομείο, να υπάρχει συνεννόηση και να τεθούν στόχοι εφικτοί για όλους.
«Δεν “πάμε και όπου βγει…”, για να δειχθούν κάποιοι! Διαχειριζόμαστε ανθρώπινες ζωές και πρέπει να γίνονται σωστές επιλογές!
Μήπως θα έπρεπε Διοίκηση, ΥΠΕ, Υπουργείο να ερευνήσουν το όλο θέμα και να δώσουν άμεσες λύσεις, γιατί οδεύουμε προς διάλυση των ΤΕΠ και του Παθολογικού Τμήματος;» διερωτάται.
«Μήπως θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του και να μην φτάνουμε να βάζουμε εφημερίες πέραν του νόμιμου ή να κόβουμε άδειες εργαζομένων, όπως άδεια ανατροφής τέκνου, οι οποίες πρέπει να προστατεύονται από όλους μας; Άδειες που αποτελούν αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα για τη στήριξη της οικογένειας!»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr