Εύβοια: «Κεραυνοί» για «δήθεν έργα» στο δήμο Χαλκιδέων
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Κεραυνοί» για «δήθεν έργα» στο δήμο Χαλκιδέων

Μία σειρά από διευκρινίσεις σχετικά με έργα τα οποία πραγματοποιήθηκαν στη Χαλκίδα, δίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος του Γιώργου Σπύρου και εκθέτει τη νυν δήμαρχο, Έλενα Βάκα.

Πριν από μερικά 24ωρα, ο δήμος Χαλκιδέων προχώρησε σε μία ανάρτηση στην οποία απαριθμούσε τα έργα της τετραετίας που προηγήθηκε αλλά και τα όσα είναι σε εξέλιξη. Μια σειρά από έργα που αφορούν τη Χαλκίδα και τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες του δήμου, ωστόσο, φαίνεται πως δεν έχουν ολοκληρωθεί ή δεν έχουν πάρει τη μορφή που αναφέρθηκε στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με τη Θεοδώρα Ακριώτου, υποψήφια δημοτική σύμβουλο του συνδυασμού «ΑΜΕΣΑ-Νέο Ξεκίνημα», η πραγματική διάσταση των όσων ανακοινώθηκαν είναι εντελώς διαφορετική. Μάλιστα, η κ. Ακριώτου αποδομεί τα έργα με επιχειρήματα. Αναλυτικά:

Σταχυολογώντας  τη λίστα πεπραγμένων/έργων της Δημοτική Αρχής για την περίοδο 2019-2023 με Δήμαρχο την κα Βάκα που εκδόθηκε προεκλογικά είναι χρήσιμο και σοβαρό κάποια από αυτά να τα δούμε στην πραγματική τους διάσταση.

1. «Ανακατασκευάζουμε και αποκαθιστούμε (λέει) την λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς»

Η πραγματικότητα: Παρά τις εξαγγελίες από μεριάς Δημοτικής  Αρχής για αποπεράτωση εργασιών τον Σεπτέμβρη του ’23 μόνο ένα μικρό μέρος έχει προχωρήσει (μάλιστα στα σημεία αυτά έχουν ξεσκεπάσει τα οικοδομικά δίχτυα προστασίας για να φαίνεται!).Στο μεταξύ κι ενώ φάνηκε κάποιες φορές να υπάρχει ρυθμός στις εργασίες συχνά αυτές διακόπτονταν ακαριαία. Μήπως έπαυε ο εργολάβος επειδή ήταν απλήρωτος; Γιατί όμως να μένει απλήρωτος ο εργολάβος- αφού είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση;  Για την ιστορία: Ο προϋπολογισμός έργου είναι στα 7. 400.000 από τα οποία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σας εξασφάλισε- σε πανηγυρική συνεδρίαση όπου ήμουν  παρούσα ως Περιφερειακή Σύμβουλος – τα 3.000.000 ευρώ. Ακολούθως η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»  σας/μας εξασφάλισε τα 4.400.000 οπότε και γλυτώσατε/με  τον δανεισμό από το Παρακαταθηκών και Δανείων, σωστά;

2. «Πραγματοποιούμε (λέει) ανάπλαση της Λεωφόρου Βενιζέλου, από την Παραλία έως τον κόμβο Αγίου Στεφάνου».

Τίποτα δεν πραγματοποιείτε/αι, ο συντάκτης της ανακοίνωσης για λογαριασμό της Δημοτικής Αρχής και της κα Βάκα πρέπει να κάνει  επανάληψη στο ορθό λέγοντας ίσως ότι «σχεδιάζεται» η ανάπλαση της Λεωφόρου Βενιζέλου, από την Παραλία έως τον κόμβο Αγίου Στεφάνου ή στην καλύτερη των περιπτώσεων «εκπονείται μελέτη για..» Εδώ μένουμε, δε μένουμε στα Κιούρκα..

3. «Τοποθετήσαμε νέο εξοπλισμό (λέει ) και συντηρήσαμε (λέει) τις εγκαταστάσεις στο Κολυμβητήριο»

Αλήθεια; Τι είδους εξοπλισμό τοποθέτησαν και ποιες καταστάσεις συντήρησαν; Η κατάσταση του είναι τραγικότερη από κάθε φορά σε σημείο να αποτελεί πλέον το κολυμβητήριο δημόσιο κίνδυνο για ωφελούμενους και εργαζόμενους όπως καταμαρτυρούν και φωτογραφικά ντοκουμέντα! Και θα παραμείνει βέβαια αν δεν αλλάξει η Δημοτική Αρχή καθότι 15 μέρες πριν τις εκλογές έριξαν την ιδέα για κατασκευή νέου κολυμβητήριου, οπότε τι να το κάνεις το παλιό- πεταμένα λεφτά..

Και πάμε τώρα στα πλέον σοβαρότερα κατ’  εμέ:

1. «Πραγματοποιήσαμε εργασίες στο σύνολο (λέει) των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Χαλκίδας».

Παραβλέπω τα ΕΠΑΛ στον Βούρκο και το φιάσκο της μελέτης που υπάρχει αλλά δεν υπάρχει και που κατά κοινή ομολογία πρέπει να φύγει ή να κατασκευαστεί εκ νέου και εξ ολοκλήρου καθότι θα ζήσουμε τραγικές στιγμές. Παραβλέπω τα νηπιαγωγεία που δεν φιλοτιμήθηκε κανείς τους να αναφέρει ότι είναι όνειδος να στεγάζονται σε ισόγεια πρώην καταστήματα, χωρίς εξόδους κινδύνου, προαύλιους  χώρους και άλλα πολλά για παιδιά σε ευαίσθητη- απαιτητική ηλικία για να πάω στα ειδικά σχολεία. Και τους απευθύνομαι : Τα ξεχάσατε ή συμπεριλαμβάνονται σε αυτά που κάνατε εργασίες; Το ειδικό Νηπιαγωγείο το παρατήσατε στα όρια του Δήμου χωρίς καμία πρόθεση από μεριάς να έρθει πάλι στη Χαλκίδα όπως οι γονείς, η εκπαιδευτική κοινότητα και η λογική προστάζει.  Το ειδικό Δημοτικό ζητά πόσο καιρό ένα ασφαλές στέγαστρο για να προαυλιζονται τα παιδιά, τίποτα, ζητά λύση στη συμφόρηση και τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν πάλι τίποτα. Ε και ερχόμαστε στα ΕΕΕΕΚ… δηλαδή στα «κοντέινερ της ντροπής» που στεγάζουν την εκπαιδευτική δομή για την οποία ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει απευθυνθεί και στον Εισαγγελέα και εσείς ως Δημοτική Αρχή -συμμετέχοντες σε Ειδική επιτροπή- το κρίνατε ακατάλληλο για γονείς και μαθητές. Τελευταία ενημέρωση: παρά τις διαβεβαιώσεις και τις εξαγγελίες σας (Δήμος και Περιφέρεια) για αγιασμό τη φετινή σχολική χρονιά εντος της νέας δομής, δεν έχει προχωρήσει τίποτε απολύτως για την μετεγκατάσταση της Δομής οπότε και τους είπατε να γυρίσουν πίσω σε εκείνο το επικίνδυνο περιβάλλον  που είχατε κρίνει βάση επισήμου πορίσματος ακατάλληλο μέχρι νεωτέρας!.  Η αναλγησία και ο εμπαιγμός στο έπακρον απέναντι  στην πιο ευάλωτη μαθητική κατηγορία, απέναντι στους γονείς και τους/τις εκπαιδευτικούς τους που κάνουν ότι μπορούν.  Ντροπή και πάλι Ντροπή.

2. «Τοποθετήσαμε ήδη 100άδες νέους κάδους και καλαθάκια και  δημιουργούμε 10 Γωνιές και 13 Πολυκέντρα Ανακύκλωσης».

 «Καλαθάκια για ιθαγενείς» θα παραφράσω και ερωτώ (για άλλη μια φορά) Γιατί δεν προβλέψατε λύση αφού γνωρίζατε ο ΧΥΤΑ θα κλείσει πέρσι τον Σεπτέμβρη λόγο υπερκορεσμού; Γιατί δεν προχωρήσατε για ένταξη έργου δημιουργίας ΜΕΑ – ΧΥΤΥ όπως ο ΦΟΣΔΣΑ και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σας καλούσαν εφόσον υπήρχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, πράγμα στο οποίο επιτυχώς προχώρησαν άλλοι Δήμοι; Γιατί σύρατε τόσο πολύ την διαδικασία ώστε να χαθεί η προθεσμία και εκτός από την υγειονομική- περιβαλλοντολογική επιβάρυνση να κινδυνεύουν οι  Δημότες να επιβαρυνθούν με νέα «ταξιδιωτικά ναύλα» για τα σκουπίδια μας που αλωνίζουν στη μισή Ελλάδα; Θα έλεγα να μας απαντήσετε αλλά μάταιο. Εξάλλου μπορεί να έχετε απαντήσει ήδη δια της σιωπής σας, ότι «μοιραία» θα οδηγηθούμε στη διαχείριση των απορριμμάτων μας από Ιδιωτικό Φορέα! Πληρώστε κορόιδα, σα να λέμε.

Όπως καταλαβαίνει κανείς  όσο πιο πολλά ανακοινώνουν, τόσο πιο πολύ εκτίθενται- το ψέμα και οι ανακρίβειες επιβάλλεται να απαντιούνται ειδικά σε προεκλογική περίοδο που ο Δημότης καλείται να επιλέξει βάση πεπραγμένων 4ετίας και προγράμματος. 

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr