ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Εύβοια: Με voucher διακοπών το τριήμερο 28ης Οκτωβρίου – Ποιοι και πόσα θα πάρουν

Μέσα στον Σεπτέμβριο έρχεται η τέταρτη και τελευταία φάση του προγράμματος North Evia Samos Pass που ξεκίνησε το καλοκαίρι. 
Εύβοια: Με voucher διακοπών το τριήμερο 28ης Οκτωβρίου – Ποιοι και πόσα θα πάρουν

Μέσα στον Σεπτέμβριο έρχεται η τέταρτη και τελευταία φάση του προγράμματος North Evia Samos Pass που ξεκίνησε το καλοκαίρι.

Στις 26 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις μέσω της πλατφόρμας vouchers.gov.gr για φθινοπωρινές αποδράσεις, που φυσικά περιλαμβάνουν και το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου σε Βόρεια Εύβοια και Σάμο με τα κουπόνια που δίνει το πρόγραμμα.

Όσοι κάνουν αίτηση και εγκριθεί θα πάρουν μια επιταγή για τη Βόρεια Εύβοια (150 ευρώ) ή την Σάμο (300 ευρώ) με την οποία μπορούν να καλύψουν έξοδα τοπικής μεταφοράς, εστίασης και διαμονής αλλά μόνο για τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 12 το μεσημέρι στις 26/9, και θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 10/10. Επειδή όμως στις 3 πρώτες Φάσεις, οι επιταγές εξαντλήθηκαν μέσα σε μερικά λεπτά, καλό θα είναι να προσπαθήσετε να κάνετε την αίτησή σας αμέσως μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας προκειμένου να προλάβετε τα κουπόνια.

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020. Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης.

Δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, όμως δεν θα πρέπει να είστε μόνιμος κάτοικος στην περιοχή για την οποία θα εκδηλώσετε ενδιαφέρον για voucher.

Υπάρχει, ωστόσο, ένας σημαντικός «κόφτης». Δεν θα μπορέσετε να διεκδικήσετε τις επιταγές μέχρι 300 ευρώ όσοι είναι:

 • Δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.
 • Δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος για τον Κοινωνικό Τουρισμό της Δ.Υ.Π.Α. 2022 καθώς και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού, δυνάμει του άρθρου 45 του ν. 4933/2022 (Α’ 99).
 • Δικαιούχοι – ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Πώς κάνετε αίτηση 

 • Μπαίνετε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr που σας μεταφέρει απευθείας στην επιλογή του Evia Samos Pass
 • Βάζετε τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet.
 • Καταχωρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας σας (email και αριθμό κινητού τηλεφώνου)
 • Πιστοποιείτε τα στοιχεία μέσω υπερσυνδέσμου και κωδικού μιας χρήσης (OTP – One Time Password)
 • Δηλώνετε τον προορισμό της επιλογής σας, Σάμο ή Βόρεια Εύβοια
 • Δηλώνετε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα ενεργοποιηθεί η άυλη κάρτα, εφόσον τελικά εγκριθεί
 • Πρέπει να δηλώσετε στο τέλος ότι δεν υπάγεστε σε κάποια από τις εξαιρέσεις (διαβάστε παραπάνω)
 • Επιλέγετε «Υποβολή»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ