Κακοκαιρία Elias: Εικόνες αποκάλυψης στην Εύβοια – Πλημμύρισαν σπίτια
Ειδησεις ευβοια

Κακοκαιρία Elias: Εικόνες αποκάλυψης στην Εύβοια – Πλημμύρισαν σπίτια

Κακοκαιρία Elias: Η μανία των έκτακτων καιρικών φαινομένων παρέσυρε τα πάντα στην Εύβοια και προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια.

Με μανία σφυροκοπάει την Εύβοια η κακοκαιρία Elias από τα ξημερώματα της Τετάρτης (27/9).

Η Βόρεια Εύβοια έχει μπει στο μάτι των έντονων καιρικών φαινόμενων, με αδιανόητα υψηλά ποσοστά νερού να πέφτουν σε περιοχές του νησιού.

Στη Βατερή έπεσαν 198 χιλιοστά βροχής, ενώ μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί σε Αιδηψό, Μαντούδι, Ροβιές και άλλες περιοχές.

Ειδικότερα στα Λουτρά Αιδηψού, η μανία των ορμητικών νερών σε συνδυασμό με φερτά υλικά, κατέστρεψε περιουσίες και σπίτια.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Evima.gr από σπίτι στα Λουτρά Αιδηψού, το οποίο πλημμύρισε την Τετάρτη από την κακοκαιρία Elias.

Η καταστροφή είναι ολική καθώς δεν έχουν παρά ελάχιστα πράγματα επάνω από την επιφάνεια των λασπόνερων.

Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση μετά την καταστροφή που τους βρήκε για ακόμα μια φορά, ενώ η κακοκαιρία Elias όχι μόνο δεν θα εγκαταλείψει την Εύβοια αλλά θα ενταθεί τις επόμενες ώρες, κάνοντας την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Κακοκαιρία Elias: Άνθρωποι κινδυνεύουν στην Εύβοια – Ανέβηκαν σε ορόφους για να σωθούν

Η κακοκαιρία Elias «σαρώνει» την Εύβοια, από τα ξημερώματα, συνοδευόμενη από επικίνδυνα φαινόμενα. Η κατάσταση είναι δραματική στο χωριό Κυμάσι στη Βόρεια Εύβοια, οπού μετά από υπερχείλιση του ποταμού Κυμασιώτης πλημμύρισαν τα πάντα στο χωριό.

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο evima.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά, «η κατάσταση στο χωριό είναι τραγική έχουν πλημμυρίσει τα πάντα από τον ποταμό. Εγώ πρόλαβα και έφυγα από το σπίτι μου, όμως η γειτόνισσά μου, δεν πρόλαβε να φύγει πλημμύρισε το σπίτι της και για να σωθεί ανέβηκε στον όροφο του σπιτιού της. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εμφανιστεί κάνεις στο Κυμάσι, μας έχουν αφήσει στο έλεος της καταστροφής όπως και στις προηγούμενες πλημμύρες».

Στη Βόρεια Εύβοια υπήρξαν ισχυρές βροχοπτώσεις με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια. Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή.

Η πυροσβεστική δέχθηκε συνεχείς κλήσεις για βοήθεια. Έχουν, επίσης, σημειωθεί κατολισθητικά φαινόμενα μικρής όμως κλίμακας και έχουν πέσει δέντρα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr