Κακοκαιρία Elias: Έσπασε κάθε ρεκόρ η βροχή στη Βόρεια Εύβοια
Ειδησεις ευβοια

Κακοκαιρία Elias: Έσπασε κάθε ρεκόρ η βροχή στη Βόρεια Εύβοια

Το ύψος της βροχής στη Βόρεια Εύβοια κατά την κακοκαιρία Elias έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ προκαλώντας καταστροφές.

Η Βόρεια Εύβοια δοκιμάστηκε για ακόμα μία φορά από πρωτοφανή και ακραία φαινόμενα. Η κακοκαιρία Elias έφερε μεγάλες καταστροφές. Αποκορύφωμα ήταν η πτώση του ελικοπτέρου που στοίχισε τη ζωή του 69χρονου χειριστή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το ύψος βροχής στη Βόρεια Εύβοια ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ζήνων Τσικρικάς, ένας μέσος χειμωνιάτικος μήνας στην Ιστιαία φέρνει 70-110 mm βροχής ενώ μόνο τον Σεπτέμβριο έχουν πέσει 800mm βροχής!

Συνολικά στους εννέα μήνες του 2023 έχουν πέσει 1.250 mm βροχής στην εποχή, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ των τελευταίων, πάρα πολλών ετών. Το βίντεο με τα ορμητικά νερά από τη Βόρεια Εύβοια είναι ενδεικτικό.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των ακραίων φαινομένων στη Βόρεια Εύβοια, ήταν και οι μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και περιουσίες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, ο δρόμος για κρύα Βρύση καταστράφηκε ολοσχερώς κοντά στην κεντρική διασταύρωση με την Εθνική οδό καθότι το πλάτος του ποταμού Νηλεα από τα 70 μέτρα έγινε 150.

Μηχανήματα έργου προσπαθούν να δώσουν πρόσβαση στον οικισμό από το δρόμο του Γηπέδου. Μέχρι στιγμής προσωρινή πρόσβαση υπάρχει προς παραλία της Αγίας Άννας και προς Στροφυλιά. Μάλιστα, επιχείρησαν πάνω από 90 χωματουργικά μηχανήματα και φορτηγά σε όλο τον Δήμο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. «Πρώτη προτεραιότητα η πρόσβαση σε όλους τους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Ενδεικτικό των καταστροφών και της μανίας της φύσης στη Βόρεια Εύβοια, ήταν ότι βυθίστηκαν ακόμα και βάρκες! Χαρακτηριστικό το παράδειγμα μίας βάρκας που βρέθηκε σχεδόν ολόκληρη βυθισμένη στα ανοικτά της παραλίας Τσοκαΐτη στο Αργυρόνησο, την οποία ανέσυρε ο επαγγελματίας ψαράς, Βαγγέλης Μούστος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr