Κακοκαιρία Elias: Μεγάλη προσοχή στην Εύβοια – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες
Ειδησεις ευβοια

Κακοκαιρία Elias: Μεγάλη προσοχή στην Εύβοια – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Η κακοκαιρία Elias έχει αρχίσει την επέλασή της σε όλη τη χώρα, με την Εύβοια για ακόμα μία φορά να επηρεάζεται από τα φαινόμενα.

Η κακοκαιρία Elias έχει ήδη εμφανιστεί στη χώρα και απειλεί αρκετές περιοχές, που ήδη έχουν πληγεί από τα ακραία φαινόμενα στις αρχές του μήνα.

Η Εύβοια δεν αποτέλεσε, και δυστυχώς, δεν αποτελεί εξαίρεση ούτε αυτή τη φορά. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται τις επόμενες ώρες θα χτυπήσουν ξανά το νησί, για αυτό νωρίτερα ήχησε και το 112 σε πολλά σημεία του.

Ειδικότερα στο «μάτι» της κακοκαιρίας Elias αναμένεται να μπει η Βόρεια Εύβοια, που μαζί με τη Φθιώτιδα είναι η περιοχές της Στερεάς Ελλάδας που θα επηρεαστούν περισσότερο τις βραδινές ώρες της Τρίτης και το πρωί της Τετάρτης.

 

Η Τετάρτη θα είναι και η πιο δύσκολη ημέρα στην κακοκαιρία Elias για την Εύβοια, σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά μοντέλα ενώ το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ έχει επικαιροποιηθεί με τις τελευταίες προβλέψεις για τον καιρό.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Αναλυτικά:

Σήμερα Τρίτη (26-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη βόρεια Πελοπόννησο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν:

α) στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας),

β) την Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας),

γ) στη Στερεά (στην Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και βαθμιαία στη Φωκίδα και τα δυτικά τμήματα της Βοιωτίας) και

δ) στη βόρεια Πελοπόννησο (στους νομούς Αχαΐας και τα δυτικά τμήματα του νομού Κορινθίας).

Την Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς κατά διαστήματα στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

LIVE η πορεία της κακοκαιρίας ELIAS στην Εύβοια

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr