Κακοκαιρία Elias: «Πνίγει» την Εύβοια με μεγάλες καταστροφές
Ειδησεις ευβοια

Κακοκαιρία Elias: «Πνίγει» την Εύβοια με μεγάλες καταστροφές

Η κακοκαιρία Elias έχει αφήσει πίσω της την απόλυτη καταστροφή στην Εύβοια, καθώς πλημμύρισαν σπίτια και υποδομές στο νησί.

Το έχει… η μοίρα της Εύβοιας να πλήττεται από ακραία καιρικά φαινόμενα εδώ και πολλά χρόνια. Η κακοκαιρία Elias δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Τα επικίνδυνα φαινόμενα «μαστιγώνουν» το νησί από τα ξημερώματα της Τετάρτης (27/9) και κατά πως φαίνεται η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί.

Η κακοκαιρία Elias έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στη βόρεια Εύβοια, διαλύοντας υποδομές, καλλιέργειες, δρόμους, σπίτια και επιχειρήσεις με τους κατοίκους να αισθάνονται για ακόμα μία φορά ότι βρίσκονται στο… έλεος του Θεού.

Με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων να είναι σε ισχύ από την προηγούμενη ημέρα, τα σχολεία έμειναν κλειστά στους περισσότερους δήμους στην Εύβοια.

Η κακοκαιρία Elias σφυροκόπησε αρχικά τις Ροβιές προκαλώντας μεγάλα προβλήματα, ενώ συνέχισε την πορεία της διαλύοντας δρόμους και «φουσκώνοντας» ποτάμια που προξένησαν μεγάλες καταστροφές.

Πλημμύρες καταγράφηκαν από την Αιδηψό μέχρι και το Αλιβέρι, με ανθρώπους στο Κυμάσι Μαντουδίου να αναγκάζονται να ανέβουν σε ψηλότερους ορόφους και ταράτσες για να αποφύγουν τα λασπόνερα που εισέβαλαν στα σπίτια τους ορμητικά. Το γήπεδο του Μαντουδίου ισοπεδώθηκε από τα ορμητικά λασπόνερα ενώ και σε άλλα σημεία σε όλη την Εύβοια σημειώθηκαν ανάλογες καταστροφές.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε ξεχωριστή αναφορά στην Εύβοια κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε το πρωί της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, έσπευσε στο Μαντούδι έτσι ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση.

Τα πράγματα στην Εύβοια παραμένουν εξαιρετικά δύσκολα, καθώς υπάρχουν διαρκώς διακοπές ρεύματος και υδροδότησης στο νησί λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Στη μάχη για τους απεγκλωβισμούς πολιτών αλλά και την αποτροπή περαιτέρω καταστροφών, έχουν ριχτεί και οι Ένοπλες Δυνάμεις που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό έτσι ώστε να βοηθήσουν τους Ευβοιώτες σε μία ακόμα δύσκολη στιγμή για αυτούς τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr