Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Τα σκήπτρα του καλοκαιριού στην Εύβοια- Πρώτη επιλογή σε vouchers
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Τα σκήπτρα του καλοκαιριού στην Εύβοια- Πρώτη επιλογή σε vouchers

Σταθερή επιλογή για το ταξιδιωτικό κοινό είναι και φέτος το καλοκαίρι η Εύβοια αφού οι πολίτες φαίνεται πως αξιοποιούν κάθε ευκαιρία που προκύπτει από επιδοτούμενα προγράμματα τουρισμού για να την επισκεφθούν

Τα «σκήπτρα» κρατά και αυτό το καλοκαίρι όσον αφορά την προτίμηση του ταξιδιωτικού κοινού η Εύβοια αφού όπως διαφαίνεται και από τις συνολικά 39.546 επιταγές του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2022-2023 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) που ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Ιούνιο, ήταν ο πιο δημοφιλής προορισμός.

Ακολούθησαν η Χαλκιδική και η Αργολίδα.

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2022-2023 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 31 Ιουλίου 2023.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση επιπρόσθετα, ενεργοποιήθηκαν 9.665 επιταγές ακτοπλοϊκής μεταφοράς.

Σύμφωνα με τη ΔΥΠΑ, πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Ειδικά, για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. ‘Αννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%.Για ΑμεΑ, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr