ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κορονοϊός Αποκλειστικό Σερέτης στο evima: Ενθαρρυντικά τα νέα στοιχεία του ιού, κάτω από το 1 το R0 στην περιφέρειά μας

Για την ώρα μας κρατά σε αυτά τα επίπεδα η Μαγνησία αλλά ευελπιστούμε όι σύντομα θα υπάρξει και εκεί μείωση των κρουσμάτων
Κορονοϊός Αποκλειστικό Σερέτης στο evima: Ενθαρρυντικά τα νέα στοιχεία του ιού, κάτω από το 1 το R0 στην περιφέρειά μας

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζονται στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Σύμφωνα με αποκλειστική δήλωση του διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας στο evima.gr τα τελευταία στοιχεία παρουσιάζουν πτώση του covid.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σερέτης στη Ματίνα Ρέτσα σύμφωνα με τα τα πρόσφατα στοιχεία φαίνεται να παρουσιάζεται πτώση καθώς το RO είναι κάτω από το 1 και συγκεκριμένα στο 0,95. Οπότε καταλαβαίνεται κ. Ρέτσα ότι είμαστε λίγο καλύτερα σχετικά με την εξέλιξη του ιού.

Για την ώρα μας κρατά σε αυτά τα επίπεδα η Μαγννησία αλλά ευελπιστούμε όι σύντομα θα υπάρξει και εκεί μείωση των κρουσμάτων.

Αυτά δήλωσε αποκλειστικά στο evima ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης ο οποίος ευχαριστεί θερμά τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τον καθημερινό τους αγώνα σε όλες τις ΜΕΘ.

Ωστόσο την προκήρυξη νέων θέσεων ώστε όλοι οι γιατροί που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΕΣΥ να καταστούν αορίστου χρόνου, μετά από κρίση, προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε το πρωί με τους Διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

«Είναι μία δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει και για όλους τους νοσηλευτές οι οποίοι προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Επεκτείνεται και σε όλους τους γιατρούς οι οποίοι εργάζονται σήμερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Είναι μία πράξη αναγνώρισης από την πολιτεία του σπουδαίου έργου που επιτέλεσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά είναι και μία αδήριτη ανάγκη για τη στελέχωση των νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που έχουν ανοίξει τους τελευταίους μήνες», ανέφερε κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΜΠΑΡΟΥΤΟΞΥΛΟ
ΤΣΩΚΟΣ