Νέα κτηνωδία με φόλες σε ζώα στην Εύβοια: Δηλητηριασμένα κουτάβια στις Κεχριές
Ειδησεις ευβοια

Νέα κτηνωδία με φόλες σε ζώα στην Εύβοια: Δηλητηριασμένα κουτάβια στις Κεχριές

Υπενθυμίζεται πως λίγες μέρες νωρίτερα, κάτοικος στο Αυλωνάρι Ευβοίας βρέθηκε αντιμέτωπος με την ανατριχιαστική εικόνα δύο γατιών που κείτονταν νεκρά σε δρόμο, έχοντας βρεί μαρτυρικό θάνατο από ασυνείδητο συμπολίτη μας.

Αποτροπιασμό, προβληματισμό και θλίψη προκαλεί το νέο περιστατικό θανάτωσης τετράποδων που σημειώνεται μέσα σε σύντρομο χρονικό διάστημα στην Εύβοια, αφού μετά από την κτηνωδία με δηλητηρίαση γατιών στο Αυλωνάρι, νεκρά κουταβάκια, επίσης δηλητηριασμένα εντοπίστηκαν σε αγροτικό σημείο τις Κεχριές της Βόρειας Εύβοιας.

Τραγική εικόνα, δίπλα στα λίγων ημερών σκυλάκια, η μητέρα τους που έμενε ζωντανή δίπλα τους.

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό από ευαισθητοποιημένους κατοίκους.

Υπενθυμίζεται πως λίγες μέρες νωρίτερα, κάτοικος στο Αυλωνάρι Ευβοίας, όταν έκανε βόλτα στο χωριό, βρέθηκε αντιμέτωπος με την ανατριχιαστική εικόνα δύο γατιών που κείτονταν νεκρά σε δρόμο, έχοντας βρεί μαρτυρικό θάνατο από ασυνείδητο συμπολίτη μας.
«Είναι τρομακτικό να υπάρχουν τόσο άρρωστα και επικίνδυνα μυαλά ανάμεσα μας. Ντροπή και αίσχος», έγραψε στο Facebook ο κάτοικος που βρέθηκε μπροστά στο απάνθρωπο συμβάν.
Οι ποινές για αυτούς που σκοτώνουν ζώα

Οι ποινές για τη θανάτωση ζώου είναι κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ, ενώ παράλληλα, προβλέπεται και διοικητική κύρωση, δηλαδή πρόστιμο από 30.000 έως 50.000 ευρώ ανά ζώο και περιστατικό.

Επίσης, η κακή και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, όπως ο δραστικός περιορισμός της φυσιολογικής κίνησής του, οι μη επιτρεπτές μέθοδοι εκπαίδευσης, η μη προβλεπόμενη εργασία για το είδος του ζώου, η μη σύννομη αναπαραγωγή, ο εκούσιος τραυματισμός με απλή σωματική βλάβη, θεωρούνται κακοποίηση και τιμωρούνται, όπως και η εγκατάλειψη, με φυλάκιση από 1 έως 5 έτη και χρηματική ποινή έως 18.000 ευρώ, ενώ, παράλληλα, προβλέπεται και διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.
Τι ποινές αντιμετωπίζουν όσοι βάζουν φόλες

Η δηλητηρίαση του ζώου εντάσσεται στις κακουργηματικού χαρακτήρα παραβάσεις και επιφέρει ποινή κάθειρξης έως δέκα (10) έτη και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ, ενώ παράλληλα, επιφέρει και διοικητική κύρωση, δηλαδή πρόστιμο από 30.000 έως 50.000 ευρώ ανά ζώο και περιστατικό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr