Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Τι λέει ο πιθανός ιδιοκτήτης
Ειδησεις ευβοια

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Τι λέει ο πιθανός ιδιοκτήτης

Διαψεύδει ο πιθανός ιδιοκτήτης ότι ο πιλότος πήγαινε να τον παραλάβει από τον Βόλο, πριν την πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια

Ανείπωτη τραγωδία με την πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια, καθώς ο πιλότος ανασύρθηκε νεκρός το πρωί της Παρασκευής. Χρειάστηκαν 24 ώρες για να βρεθεί η σορός του 69χρονου Μιχάλη Λάμπου καθώς η έρευνα έγινε υπό αντίξοες συνθήκες.

Ο χειριστής του ελικοπτέρου είχε εγκλωβιστεί στην άτρακτο, σε μεγάλο βάθος, και οι τόνοι λάσπης που είχαν καταλήξει στη θάλασσα έκαναν πολύ δύσκολη την ανεύρεσή του. Τα πώς και τα γιατί για την πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια, είναι αυτά που βρίσκονται τώρα στο επίκεντρο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πιλότος μετέβαινε στον Βόλο για να παραλάβει έναν γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να είναι και ο ιδιοκτήτης του ελικοπτέρου. Ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης, ωστόσο, διέψευσε πως ήταν ο άνθρωπος που θα παραλάμβανε το ελικόπτερο.

«Έφυγε ο άνθρωπος να πάει στον Βόλο. Δήλωσε την αναχώρησή του αρμοδίως, πήρε άδεια, έφυγε. Στον δρόμο σταμάτησε, ενημέρωσε ότι σταμάτησε. Μετά άνοιξε ο καιρός. Λέει ‘ξεκινάω’ και μετά τον χάσαμε. Δεν ξέρουμε αν ήταν προγραμματισμένο δρομολόγιο. Δεν ερχόταν να πάρει εμένα», ανέφερε μιλώντας στο Mega και την εκπομπή Live News.

 

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, είπε πως υπάρχουν πλήθος από αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες της τραγωδίας με την πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια.

Όπως είπε, ένα από αυτά είναι το πού βρισκόταν ο ιδιοκτήτης του ελικοπτέρου αλλά και ποιος έδωσε την άδεια να πετάξει. Στη συνέχεια, επισήμανε πως επιβεβαιώνεται η θεωρία του βέρτιγκο και μέχρι στιγμής δεν αποδεικνύεται μηχανική βλάβη.

Ο πιλότος δεν ενεργοποίησε το σύστημα που θα του έδινε alarm όταν πλησιάζει κάτω από τα 500 μέτρα και δεύτερον δεν ενεργοποίησε τον αυτόματο πιλότο που θα μπορούσε με gps να τον οδηγήσει με ασφάλεια.

Αυτό που εκτιμούν οι περισσότεροι πιλότοι είναι πως ο συγκεκριμένος πιλότος είχε μεγάλη  αίσθηση εμπιστοσύνης στον εαυτό του και ίσως για αυτό δεν ενεργοποίηση τα συστήματα ασφαλείας.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr