Σεισμος Εύβοια: Οι πρώτες εικόνες από τις ζημιές σε κτήρια
Ειδησεις ευβοια

Σεισμος Εύβοια: Οι πρώτες εικόνες από τις ζημιές σε κτήρια

Σεισμός στην Εύβοια: Σημαντικές ζημιές καταγράφονται εντός της πόλης των Ψαχνών αλλά και σε χωριά του δήμου.

Παρά το γεγονός ότι ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Εύβοια σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του νησιού καθώς ήταν ισχυρός, εντούτοις οι ζημιές που προκλήθηκαν όπως θα δείτε στις παρακάτω εικόνες είναι σοβαρές.

Αναφορές για ζημιές  υπάρχουν σε κτήρια στο κέντρο των Ψαχνών, η πτώση τζαμαρίας σε εμπορικό κατάστημα, όπως θα δείτε και στις παρακάτω εικόνες έσπασαν πλακάκια από αυλές σπιτιών.

Μικρές ζημιές υπέστησαν και αυτοκίνητα από πτώση σοβάδων. Παράλληλα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν ρωγμές σε διαφορά σπίτια στον Πισσώνα και Αγία Τριάδα.

Σεισμός στην Εύβοια: Αυτή είναι η σύγκληση της Επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου ανακοίνωσε ο Λέκκας

 

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Καθ. Ευθύμης Λέκκας, αφού επικοινώνησε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης, κύριο Χ. Στυλιανίδη συνεκάλεσε την Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης του Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης, προκειμένου να εξετάσει τη Σεισμική Δραστηριότητα στη περιοχή Ψαχνών -Χαλκίδος και να δρομολογήσει τις επόμενες δράσεις.

Νωρίτερα ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευκρίνισε ότι η εστία του σεισμού δεν έχει σχέση με αυτή που ενεργοποιήθηκε στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας τον προηγούμενο μήνα στα Νέα Στύρα. Σημείωσε μάλιστα ότι το ίδιο ρήγμα με αυτό που έδωσε σήμερα τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ είχε ενεργοποιηθεί και το 2003 δίνοντας 5,3 Ρίχτερ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr