Σεισμός στην Εύβοια: Έντονος προβληματισμός για την νέα εστία που ενεργοποιήθηκε – Τι λένε οι επιστήμονες
Ειδησεις ευβοια

Σεισμός στην Εύβοια: Έντονος προβληματισμός για την νέα εστία που ενεργοποιήθηκε – Τι λένε οι επιστήμονες

Συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία στην Εύβοια μετά τον σεισμό των 4,2 Ρίχτερ που έγινε χθες το βράδυ.

Δεν έχουν τέλος οι σεισμοί στην Εύβοια αφού, το βράδυ της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου στις 22.03, σημειώθηκε ακόμα μία δυνατή δόνηση στην περιοχή του Λιμνιώνα, με μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα εκδήλωσης ισχυρού μετασεισμού στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας, καθώς η διάσταση της σεισμικής ακολουθίας είναι συμβατή με το μέγεθος του μεγαλύτερου σεισμού, και τα μεγέθη των μετασεισμών είναι σχετικά μικρά.

Μάλιστα οι σεισμολόγοι κάνουν λόγο για μια νέα εστία πίσω από τον σεισμό των 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε το βράδυ της Τετάρτης (04/01) τους κατοίκους στον Λιμνιώνα Ευβοίας, με τους επιστήμονες να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο, αφού – όπως λένε – η περιοχή έχει πλούσιο σεισμικό ιστορικό και, όπως τόνισε  ο γεωλόγος, Θανάσης Γκανάς, το συγκεκριμένο ρήγμα μπορεί να δώσει σεισμό μέχρι 6 Ρίχτερ.
Σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ανέφερε πως μία νέα εστία, διαφορετική από εκείνη των Ψαχνών, έχει ενεργοποιηθεί στην Εύβοια και συνέστησε μεγάλη προσοχή.

“Σεισμός στις 22:01 προκαταρκτικού μεγέθους 4,3 (ΕΜSC) στην περιοχή Βλαχιάς κεντρικής Εύβοιας αισθητός και στην Αττική. Σε προηγούμενη ανάρτησή μου είχα επισημάνει ότι εκεί έχουμε ενεργοποίηση νέας εστίας. Μεγάλη προσοχή στην Εύβοια”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr