
Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για παϊδάκια κοτόπουλο στο φούρνο
Εύκολος και γρήγορος μεζές ή κυρίως πιάτο, με ένα απλό συνοδευτικό.Το παϊδάκι κοτόπουλου, είναι πιάτο για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Όπως αναφέρει η Ηλιάνα Σκιαδά, το μυστικό για να ετοιμαστεί και να μαριναριστεί γρήγορα, είναι να ζητήσουμε από την χασάπη να μας κόψει τα παϊδάκια, όσο πιο λεπτά γίνεται.
Μπορούμε να μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά, το ξύσμα του λεμονιού και το ελαιόλαδο, ή να ψήσουμε απευθείας.
Πάντως μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που θα φτιάξουμε χτυπώντας στο μιξεράκι όλα τα υλικά της.
Κοτόπουλο παϊδάκι στον φούρνο
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο, κομμένο σε παϊδάκια (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει όσο πιο ψιλό γίνεται)
- 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1/2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 φλιτζ. τσαγιού (50 ml) ελαιόλαδο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τη σάλτσα:
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση:
Κάνουμε μασάζ με τα μπαχαρικά και το ξύσμα λεμονιού, στο κοτόπουλο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε μία στρώση.
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, περιχύνουμε με τη σάλτσα, που έχουμε χτυπήσει στο μούλτι.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr