Απόκριες στην Εύβοια: Αναλυτικά οι εκδηλώσεις στα Ψαχνά
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Απόκριες στην Εύβοια: Αναλυτικά οι εκδηλώσεις στα Ψαχνά

Πλούσια δρώμενα για τις Απόκριες σε όλη την Εύβοια

H Eύβοια γίνεται συνώνυμο της λέξης κέφι στα Καρναβάλια κι εν όψει των φετινών Αποκριών, μεγάλες και μικρές πόλεις του νησιού ετοιμάζονται για πλούσια δρώμενα ώστε να διασκεδάσουμε μέχρι τελικής πτώσης.

Ο Δήμος Διρφύων- Μεσσαπίων όπως κάθε χρόνο θα διοργανώσει ξεχωριστές αποκριάτικες εκδηλώσεις, με σημαντικότερες το διήμερο τις 16/3/2024 και 17/3/2024 Σάββατο και Κυριακή, στην κεντρική πλατεία Ψαχνών.

Το Σάββατο 16/3/2024 και ώρα 6μμ θα πραγματοποιήσει το έθιμο του παραδοσιακού « ΨΑΧΝΙΩΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ» σήμα κατατεθέν πλέον για τα Αποκριάτικα δρώμενα του Ν .Εύβοιας, με σατιρική διάσταση και διάθεση, αφενός μεν να αναδείξει τις παραδόσεις του τόπου μας αλλά αφετέρου απώτερο σκοπό έχει να χαρίσει γέλιο και ευχαρίστηση στους πολίτες.

Την Κυριακή 17/3/2024 και ώρα 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση αρμάτων και γκρουπ, συλλόγων ,σχολείων και άλλων ομάδων, αναδεικνύοντας με εντυπωσιακό τρόπο και σατιρική άποψη, διάφορα θέματα είτε της τρέχουσας επικαιρότητας ή άλλα που οι ίδιοι επιλέγουν.

Στο φετινό Καρναβάλι την Κυριακή κατά την παρέλαση των αρμάτων και γκρουπ μπορούν να συμμετέχουν και ομάδες , σχολεία ή Σύλλογοι και εκτός Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Στο πέρας της παρέλασης, θα ακολουθήσει βράβευση των τριών  καλύτερων γκρουπ από την επιτροπή του Καρναβαλιού.

Το φινάλε των εκδηλώσεων θα γίνει με χορό και μουσική από τα πληρώματα και όλους τους πολίτες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr