Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι μια συνταγή της Εύβοιας που είμαστε σίγουρη πως μόλις τη δοκιμάσετε θα γλύφετε τα δάχτυλα σας.
Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε
Υλικά
- 1 χταπόδι περίπου 1 – 1 ½ κιλό
 - 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
 - 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
 - 1 φυλλαράκι δάφνης
 - 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
 - Άνηθος ψιλοκομμένο
 - Μαϊντανό ψιλοκομμένο
 - 5 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
 - 1 ποτήρι κρασί λευκό μοσχοφίλερο ή ασύρτικο
 - 1 πρέζα αλάτι
 - Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 - 150 ml ελαιόλαδο
 - 2 ώριμες ντομάτα τριμμένη
 - 1 κ.σ. πελτέ ντομάτα
 - 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
 
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το χταπόδι με λίγο νερό, πιπέρι, δάφνη και λίγο ελαιόλαδο για 30 λεπτά.
 - Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το κόβουμε σε μέτριου μεγέθους κομμάτια.
 - Αμέσως μετά το βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα και το αχνίζουμε μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά.
 - Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
 - Προσθέτουμε το ζωμό από το βρασμένο χταπόδι. Αν χρειαστεί περισσότερο νερό προσθέτουμε λίγο ζεστό.
 - Συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο φαγητό μας, τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα αρωματικά και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι.
 - Το αφήνουμε να βράσει al dente ανάλογα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία περίπου 8-10 λεπτά.
 - Προσοχή, στο αλάτι γιατί κάποια χταπόδια είναι αλμυρά.
 
Καλή σας απόλαυση!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr
