
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Δείτε πώς θα φτιάξετε γκόγκλιες Εύβοιας
Δείτε πώς θα φτιάξετε την παραδοσιακή συνταγή όπως στην Εύβοια.Είναι γνωστό πως η Εύβοια φημίζεται για τις πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγές της με μια από αυτές τις γκόγκλιες. Πρόκειται για χειροποίητα ζυμαρικά, που μόλις δοκιμάσετε θα γλύφετε τα δάχτυλα σας.
Υλικά
- 1 1/2 κ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
- 1 ποτηράκι κρασιού γάλα,
- 1/2 ποτ. κρασιού λάδι,
- 1 φλ.τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο στο ψιλό τρίφτη,
- 1κ.σ. αλάτι΄
- 1φλ.νερό χλιαρό.
Εκτέλεση
- Βάζουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ-λεκάνη, ρίχνουμε το λάδι προσθέτουμε το γάλα, το τριμμένο τυρί και λίγο-λίγο το νερό. Ζυμώνουμε μαλακή ζύμη, αφήνουμε 30′ να ξεκουραστεί η ζύμη μας.
- Παίρνουμε κομματάκια ζύμης, τα ανοίγουμε σε μακριά μπαστουνάκια(όπως δείχνουν οι φωτογραφίες).
- Με ένα μαχαιράκι κόβουμε μικρά κομματάκια, 5εκ. περίπου και τα ”σκαφώνουμε’ ‘με τα δυο μας δάχτυλα. Αραδιάζουμε τις κουρκουμπίνες μας σε έναν δίσκο ή ταψί αλευρωμένο.
- Παίρνουμε την μεγαλύτερη κατσαρόλα μας και βάζουμε νερό να βράσει. Ρίχνουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντας τακτικά, βράζουμε για 15′ με 20′, στραγγίζουμε καλά.
- Σε ένα μπρικάκι, κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε λάδι καλά! όσοι θέλουν μπορούν να κάψουν βούτυρο! Σε πυρέξ πασπαλίζουμε τυρί τριμμένο ,ρίχνουμε λίγα μακαρόνια, πάλι τυρί-μακαρόνια, έως ότου να τελειώσουν τα υλικά μας ,τελειώνουμε με τυρί. Απάνω ρίχνουμε το καυτό λάδι ή βούτυρο.
Καλή σας απόλαυση!
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr