Δείτε πώς θα φτιάξετε γκόγκλιες Εύβοιας
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δείτε πώς θα φτιάξετε γκόγκλιες Εύβοιας

Δείτε πώς θα φτιάξετε την παραδοσιακή συνταγή όπως στην Εύβοια.

Είναι γνωστό πως η Εύβοια φημίζεται για τις πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγές της με μια από αυτές τις γκόγκλιες. Πρόκειται για χειροποίητα ζυμαρικά, που μόλις δοκιμάσετε θα γλύφετε τα δάχτυλα σας.

Υλικά

  • 1 1/2 κ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • 1 ποτηράκι κρασιού γάλα,
  • 1/2 ποτ. κρασιού λάδι,
  • 1 φλ.τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο στο ψιλό τρίφτη,
  • 1κ.σ. αλάτι΄
  • 1φλ.νερό χλιαρό.

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ-λεκάνη, ρίχνουμε το λάδι προσθέτουμε το γάλα, το τριμμένο τυρί και λίγο-λίγο το νερό. Ζυμώνουμε μαλακή ζύμη, αφήνουμε 30′ να ξεκουραστεί η ζύμη μας.
  2. Παίρνουμε κομματάκια ζύμης, τα ανοίγουμε σε μακριά μπαστουνάκια(όπως δείχνουν οι φωτογραφίες).
  3. Με ένα μαχαιράκι κόβουμε μικρά κομματάκια, 5εκ. περίπου και τα ”σκαφώνουμε’ ‘με τα δυο μας δάχτυλα. Αραδιάζουμε τις κουρκουμπίνες μας σε έναν δίσκο ή ταψί αλευρωμένο.
  4. Παίρνουμε την μεγαλύτερη κατσαρόλα μας και βάζουμε νερό να βράσει. Ρίχνουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντας τακτικά, βράζουμε για 15′ με 20′, στραγγίζουμε καλά.
  5. Σε ένα μπρικάκι, κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε λάδι καλά! όσοι θέλουν μπορούν να κάψουν βούτυρο! Σε πυρέξ πασπαλίζουμε τυρί τριμμένο ,ρίχνουμε λίγα μακαρόνια, πάλι τυρί-μακαρόνια, έως ότου να τελειώσουν τα υλικά μας ,τελειώνουμε με τυρί. Απάνω ρίχνουμε το καυτό λάδι ή βούτυρο.

Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr