Είναι οριστικό: Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2023
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Είναι οριστικό: Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2023

Στο Ηνωμένο Βασίλειο θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2023 σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU)

Στο Ηνωμένο Βασίλειο θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2023 σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU), μιας και δεν είναι δυνατή η φιλοξενία του από τη νικήτρια χώρα, Ουκρανία, εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εν λόγω απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη διερεύνηση της δυνατότητας φιλοξενίας του διαγωνισμού στην Ουκρανία και, δυστυχώς, έγινε αντιληπτό ότι για λόγους ασφάλειας και προστασίας κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό. Ως αποτέλεσμα των συζητήσεων, το BBC, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ηνωμένου Βασιλείου, ως επιλαχόντας στον διαγωνισμό του 2022, κλήθηκε από την EBU να αναλάβει τον ρόλο του διοργανωτή του 67ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Η Ουκρανία, ως νικήτρια χώρα του 2022, θα προκριθεί αυτόματα στον μεγάλο τελικό του επερχόμενου διαγωνισμού μαζί με τις λεγόμενες «Big 5», δηλαδή τις χώρες που συνεισφέρουν οικονομικά περισσότερο στον διαγωνισμό και αυτές είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Παράδοση αλληλεγγύης»

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες που το BBC δέχτηκε να διοργανώσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023», δήλωσε ο Μάρτιν Έστερνταλ, εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Ακόμα, ο Μάρτιν Έστερνταλ ανέφερε: «Το BBC έχει αναλάβει καθήκοντα φιλοξενίας για άλλες νικήτριες χώρες σε τέσσερις προηγούμενες περιπτώσεις. Συνεχίζοντας αυτή την παράδοση αλληλεγγύης, γνωρίζουμε ότι ο διαγωνισμός του επόμενου έτους θα αναδείξει τη δημιουργικότητα και τις ικανότητες ενός από τους πιο έμπειρους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της Ευρώπης, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η φετινή νικήτρια χώρα, η Ουκρανία, θα τιμηθεί και θα εκπροσωπηθεί σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού».

Παράλληλα ανακοινώθηκε πως οι εκπρόσωποι του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ουκρανίας (UA: PBC) θα συνεργαστούν με το BBC για την ανάπτυξη και την υλοποίηση των ουκρανικών στοιχείων στα τρία σόου της επόμενης Eurovision.

Προς αναζήτηση πόλης

Ο Τιμ Ντέιβι, γενικός διευθυντής του BBC, έριξε φως στο πού θα φιλοξενηθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2023, εκκινώντας έτσι τη διαδικασία αναζήτησης της διοργανώτριας πόλης. 

Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει φιλοξενήσει τη Eurovision οκτώ φορές, με πιο πρόσφατη το 1998 στο Μπέρμιγχαμ. Πάντως, η διοργανώτρια πόλη του επόμενου έτους θα επιλεγεί τους επόμενους μήνες ύστερα από διαδικασία υποβολής των σχετικών υποψηφιοτήτων που θα αρχίσει αυτή την εβδομάδα.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων μεταξύ των βρετανικών πόλεων αναμένεται να είναι ανταγωνιστική, με αρκετούς δήμαρχους, δημοτικούς συμβούλους και βουλευτές να έχουν ήδη εκφράσει ανεπίσημα την πρόθεσή τους να καταθέσουν την πρότασή τους, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων από τις εξής πόλεις: Αμπερντίν, Μπέλφαστ, Μπέρμιγχαμ, Μπράιτον, Μπρίστολ, Κάρντιφ, Εδιμβούργο, Γλασκώβη, Μάντσεστερ, Λιντς, Λίβερπουλ, Λονδίνο, Νιούκαστλ, Νότιγχαμ, Σέφιλντ, Σουίντον και Γουλβερχάμπτον.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr