Η Ευβοιώτισσα Βασιλική Δροσάτου, κάτοχος του golden pin φέτος στο Masterchef 6 – Με ποιους είναι έξαλλη
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Ευβοιώτισσα Βασιλική Δροσάτου, κάτοχος του golden pin φέτος στο Masterchef 6 – Με ποιους είναι έξαλλη

Η Βασιλική Δροσάτου μιλά για όλους και για όλα στο MasterChef 6

Η Ευβοιώτισσα παίκτρια και κάτοχος του golden pin φέτος στο Masterchef 6, Βασιλική Δροσάτου μιλά στο youfly.com για όλους και για όλα και αποκαλύπτει για ποιους και γιατί άλλαξε γνώμη βγαίνοντας από το παιχνίδι και ποιος την απογοήτευσε.

 

Επίσης, αναφέρεται στη σχέση Γιάννου-Ελισάβετ, «φωτογραφίζει» όσους διαταράσσουν την ηρεμία στο σπίτι και προβλέπει την τελική τριάδα. Ακόμη, εξηγεί γιατί φέτος δεν θα κερδίσει το Masterchef 6 γυναίκα και αναφέρεται στα νέα της επαγγελματικά σχέδια.

 

Πυρ και μανία με τους πρώην πλέον παίκτες του MasterChef 6 εμφανίζεται μιλώντας στο youfly.com η Βασιλική Δροσάτου. Η μαγείρισσα που κατάφερε να πάρει το golden pin από το Σωτήρη Κοντιζά σε μία συνέντευξη εφ’ όλης λέει με ποιους θα κρατήσει φιλικές σχέσεις, σχολιάζει τη στρατηγική του Γιάννου και μας λέει για όλα όσα τη συμβούλευσαν οι τρεις κριτές.

 

Η Βασιλική Δροσάτου μιλά για όλους και για όλα στο MasterChef 6
Τι αποκομίσατε από το MasterChef 2022 και τι ρόλο θα παίξει από εδώ και πέρα στη ζωή σας η μαγειρική;

Η μαγειρική παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μου από τα πρώτα παιδικά μου χρόνια. Μεγάλωσα στην Εύβοια, στο ίδιο σπίτι με τη μητέρα και τη γιαγιά μου οι οποίες μαγείρευαν εξαιρετικά. Οι μυρωδιές και οι γεύσεις αποτυπώθηκαν για πάντα στη μνήμη μου και επηρέασαν τη γευστική και μαγειρική μου αντίληψη.

Το Masterchef ήταν ένα άπιαστο όνειρο για εμένα. Παρακολουθώντας την εκπομπή κάθε σεζόν από το σπίτι μου, φανταζόμουν τον εαυτό μου μέσα σε αυτό. Πιστεύω πως δεν πρόλαβα να καταρτιστώ μαγειρικά σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορώ να ανταπεξέλθω στις τρομερές απαιτήσεις του διαγωνισμού, ωστόσο πιστεύω πως το επίπεδό μου ανέβηκε σε τεράστιο βαθμό.

Σκέφτεστε ακόμα και ν’ ασχοληθείτε επαγγελματικά με τη μαγειρική από ‘δω και πέρα;

Η μαγειρική μπήκε στη ζωή μου τόσο βαθιά πλέον, σε βαθμό που έγινε ξεκάθαρο το ότι θέλω να ασχοληθώ μαζί της σε επαγγελματικό επίπεδο και αυτό θα γίνει άμεσα κάνοντας πράξη διάφορες ιδέες που υπάρχουν μέσα στο μυαλό μου.

Αν γυρνούσατε το χρόνο πίσω υπάρχει κάτι που θ’ αλλάζατε σε σχέση με την αρχηγία σας στο MasterChef 2022;

Δε θα άλλαζα κάτι σχετικά με το ρόλο της αρχηγίας μου στο MasterChef. Όπως μου είπε και ο σεφ μας Λεωνίδας Κουτσόπουλος πιστεύω ότι πήρα πολύ σωστές, δίκαιες και δύσκολες αποφάσεις.

Για την αρχηγία της στη μπλε ομάδα του Masterchef 6 μιλά η Βασιλική ΔροσάτουΒγαίνοντας από το παιχνίδι διαπιστώσατε ότι άλλα έλεγαν οι συμπαίκτες σας μπροστά και άλλα πίσω από τις κάμερες;

Ναι δυστυχώς συνέβη αυτό. Αποχωρώντας από το διαγωνισμό μπήκα στη διαδικασία να παρακολουθήσω τα επεισόδια που είχαν προβληθεί τηλεοπτικά. Δεν περίμενα να ακούσω ορισμένα πράγματα. Πίστευα πως είχα διαφορετική σχέση με κάποιους από τους συμπαίκτες μου. Δεν μάλωσα ποτέ με κανέναν. Αντιθέτως, ακόμα και σε περιπτώσεις που με έθιξαν προσωπικά ή που προσπάθησαν να με εμπλέξουν σε ίντριγκες, έλυσα το θέμα συζητώντας μαζί τους, προσπαθώντας να τους δείξω ότι η ευγένεια και ο πολιτισμός είναι βασικές αρετές που βοηθούν στη συναναστροφή μας με τους άλλους.

Στενοχωρηθήκατε;

Δεν πίστευα τα λόγια που άκουγα να λένε κάποια άτομα τόσο για εμένα προσωπικά όσο και για άλλους συμπαίκτες μας. Στεναχωρήθηκα γιατί σκέφτηκα ότι ίσως δεν έχω τελικά σωστή αντίληψη για την πραγματική διάσταση των γεγονότων γύρω μου.

Η συμβίωση τελικά είναι δύσκολη υπόθεση στο συγκεκριμένο διαγωνισμό μαγειρικής; H συγκατοίκηση επηρεάζει την απόδοση των μαγείρων;

Είχα πει από την αρχή ότι ο διαγωνισμός έχει δύο σκέλη. Το μαγειρικό και το κομμάτι της συμβίωσης στο σπίτι. Για εμένα ήταν πολύ δύσκολα και τα δυο. Μαγειρικά έπρεπε να «ανταγωνιστώ» έμπειρους μάγειρες και από την άλλη να καταφέρω να ζήσω αρμονικά με 23 διαφορετικά άτομα, τα οποία δεν είχα προφανώς επιλέξει με δικά μου κριτήρια. Η συγκατοίκηση επηρεάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό τη μαγειρική απόδοση όπου σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να κάνει κάποιον ικανότερο μαγειρικά συμμετέχοντα να υστερεί τελικά στην κουζίνα σε σχέση με κάποιον λιγότερο έμπειρο και το αντίστροφο.

Υπήρξαν στιγμές μεγάλης έντασης που εσάς προσωπικά σας επηρέασαν;

Για εμένα προσωπικά υπήρξαν ουσιαστικά τρεις μεγάλες στιγμές έντασης στο σπίτι οι οποίες επηρέασαν την απόδοσή μου, η μια εκ των οποίων στέρησε τελικά τη θέση μου στο διαγωνισμό.

Θεωρείτε ότι για όλες τις εντάσεις φταίει μόνο ο Μπόμπαινας ή υπάρχουν και άλλοι που τις δημιουργούν λόγω στρατηγικής;

Σε καμία περίπτωση δεν είναι μόνο ο Δημήτρης υπεύθυνος για τις εντάσεις που δημιουργούνται στο σπίτι. Υπάρχουν πολλά ακόμα άτομα τα οποία λόγω στρατηγικής ή απλά λόγω χαρακτήρα διαταράσσουν την ηρεμία του σπιτιού. Το αρνητικό είναι ότι συνήθως αυτά τα άτομα εμφανίζονται με διαφορετικό πρόσωπο εμπρός ή πίσω από την κάμερα και συνήθως δρουν υπογείως με αποτέλεσμα να μη μπορείς να τους διαχειριστείς και να τους αντιμετωπίσεις.

 

Βασιλική: “Απογοητεύτηκα για παράδειγμα ιδιαίτερα με τον Γιώργο και τις δηλώσεις του”
Ποιος ή ποια σας απογοήτευσε με τις απόψεις του εκ των υστέρων;

Εάν με ρωτούσατε πριν αποχωρήσω θα έδινα πολύ διαφορετική απάντηση πιθανότατα. Βγαίνοντας και παρακολουθώντας κάποια επεισόδια άλλαξα γνώμη για κάποιους εκ των συμπαικτών μου. Απογοητεύτηκα για παράδειγμα ιδιαίτερα με τον Γιώργο και τις δηλώσεις του τόσο για εμένα όσο και για άλλους συμπαίκτες μας. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι των οποίων οι απόψεις με απογοήτευσαν αλλά αυτών ήταν μάλλον αναμενόμενες για εμένα και δεν με εξέπληξαν τόσο.

Υπάρχουν πρόσωπα που θα θελήσετε να κάνετε παρέα και εκτός παιχνιδιού; Το αντίθετο;

Είμαι ευγνώμων για τη γνωριμία μου με ορισμένα άτομα του διαγωνισμού. Ανυπομονώ να τους συναντήσω εκτός και θα προσπαθήσω με τη στάση μου να τους κρατήσω στη ζωή μου σαν φίλους. Είναι η Αναστασία, ο Νίκος Μπέρκας και ο Ιταλός, ο Χριστόφορος που είναι η αδυναμία μου, όπως και ο Πάνος, ο Νικήτας και ο Γρηγόρης. Για το αντίθετο δε θα ήθελα να απαντήσω αυτή τη στιγμή. Ίσως απαντήσω στο μέλλον όταν θα έχω πιο ξεκάθαρη άποψη γενικότερα για κάποια πράγματα, ίσως και όχι…

Ο Γιάννος, η Ελισάβετ και η προστατευτική συμπεριφορά του
Πώς εξηγείτε τη στάση του Γιάννου σε σχέση με την κάρτα ασυλίας; Είπε ότι θα έδινε την κάρτα στο Δημήτρη. Είναι στρατηγική από την πλευρά του;

Ο Γιάννος παίζει από την αρχή στρατηγικά και αυτό το αντιλαμβάνεται κανείς εάν παρατηρήσει προσεκτικά τα λόγια του μπροστά στην κάμερα, πόσο μάλλον εκτός… Πιστεύω πως ο Δημήτρης θα το καταλάβει αυτό όταν δυστυχώς θα είναι αργά και για εκείνον.

Ορισμένοι εκ των πρώην συμπαικτών σας σχολίασαν ένα μεγάλο ενδιαφέρον του Γιάννου προς την Ελισάβετ. Εσείς το αντιληφθήκατε, ως φίλη της Ελισάβετ;

Ναι φυσικά πιστεύω πως υπάρχει δυνατή φιλία μεταξύ τους. Δέχτηκα προσωπικές επιθέσεις σε διάφορες φάσεις του διαγωνισμού από το Γιάννο για θέματα τα οποία δεν τον αφορούσαν αλλά αφορούσαν την Ελισάβετ. Επομένως δε μπορώ να μην τα συνδυάσω. Αυτό που με στεναχώρησε σαν φίλη της εξίσου, είναι η διαπίστωση ότι ο ίδιος την ενθαρρύνει να αισθάνεται θύμα με αυτή την υποτιθέμενη προστατευτική συμπεριφορά του.

Το MasterChef 2022 εκτός από μαγειρικός διαγωνισμός είναι και παιχνίδι ψυχολογίας;

Το MasterChef είναι κυρίως παιχνίδι ψυχολογίας πιστεύω και αυτό το λέω από την προσωπική μου εμπειρία, γνωρίζοντας πόσο πολύ επηρεαζόταν η απόδοσή μου αλλά και των συμπαικτών μου σύμφωνα με το τι συνέβαινε κάθε φορά, ειδικά μέσα στο σπίτι.

Είναι εφικτό να κερδίσει και πάλι γυναίκα το MasterChef 2022;

Δυστυχώς δεν πιστεύω πως το MasterChef μπορεί να το κερδίσει μια εκ των γυναικών που έχουν απομείνει. Θα ήθελα να συμβεί αυτό μόνο και μόνο λόγω γυναικείας αλληλεγγύης αλλά νομίζω πως υπάρχουν μικρές πιθανότητες για κάτι τέτοιο.

Πρόβλεψη για τελική τριάδα. Ποιοι και γιατί;

Πιστεύω πως στην τελική τριάδα θα βρεθούν ο Νικήτας γιατί το αξίζει και μαγειρικά και σαν άνθρωπος, ο Παναγιώτης για τους ίδιους λόγους και ο Γιάννος γιατί παίζει πολύ στρατηγικά.

Ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει και ποιον θα θέλατε εσείς να δείτε νικητή;

Εγώ πιστεύω και εύχομαι να το κερδίσει ένας εκ των δυο πρώτων. Τους αγαπώ και τους εκτιμώ και τους δυο.

Κρατάτε κάποια συμβουλή που σας έδωσαν οι τρεις κριτές;

Κρατάω όλες τις συμβουλές και τις παρατηρήσεις τους πάνω στα πιάτα μου, γιατί με βοήθησαν να εξελιχθώ και να μάθω πράγματα. Ο Σωτήρης Κοντιζάς μου είπε συνέχισε να μαγειρεύεις, σου πάει… σκοπεύω να ακολουθήσω τη συμβουλή του και να δημιουργήσω μαγειρικές «καταστάσεις» που έχω στο μυαλό μου. Την ημέρα της αποχώρησης και οι τρεις είχαν θερμή στάση αποχαιρετισμού απέναντί μου. Όχι μόνο μπροστά αλλά και εκτός κάμερας και αυτό με έκανε να τους εκτιμήσω ακόμα περισσότερο και να πάρω μαζί μου τη θετική τους ενέργεια μαγειρική και μη. Τους ευχαριστώ …..

Αν το MasterChef 2022 ήταν φαγητό τι θα ήταν αυτό;

Το MasterChef για εμένα δεν παρομοιάζεται με φαγητό αλλά με ένα Ιταλικό γλυκόπικρο aperitivo του οποίου η κατανάλωση έχει στόχο να μας ανοίξει την όρεξη για το φαγητό που θα ακολουθήσει…. Αυτό το λέω γιατί εμένα μου άνοιξε την όρεξη για νέες μαγειρικές εμπειρίες που θα ακολουθήσουν.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr