Λουκουμάδες Εύβοιας: Δείτε εδώ την γλυκιά συνταγή
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Λουκουμάδες Εύβοιας: Δείτε εδώ την γλυκιά συνταγή

Δείτε πώς τους φτιάχνουν στην Εύβοια.

Η Εύβοια φημίζεται για τις νόστιμες παραδοσιακές της συνταγές. Μια από αυτές είναι οι λουκουμάδες που είναι ιδιαίτερα γευστικοί και πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Πάμε να δούμε πως τους φτιάχνουν στην Εύβοια

Υλικά

  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
  • 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • μισή κουταλιά αλάτι
  • 4 φακέλους ξηρή μαγιά
  • 1 ποτηράκι ούζο

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τη μαγιά στο νερό
  • Ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το ούζο και τέλος το αλεύρι, προσέχοντας να μη γίνει ο χυλός πολύ πηχτός
  • Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε όλο το αλεύρι ή και περισσότερο, εάν χρειαστεί
  • Σκεπάζουμε, για να διπλασιαστεί ο χυλός
  • Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα αρκετό σπορέλαιο, για να κάψει
  • Βουτάμε το κουτάλι σε ένα ποτήρι με λάδι και παίρνουμε κομματάκια από το χυλό και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα
  • Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, αφού πρώτα χαμηλώσουμε τη φωτιά, για να ψηθούν μέσα, χωρίς να καούν
  • Στη συνέχεια, τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί με τρυπητή κουτάλα και αφού στραγγίσουν, τους βάζουμε σε πιατέλα, τους περιλούουμε με μέλι και τους πασπαλίζουμε με κανέλα
  • Εάν δεν θέλουμε γάλα, ρίχνουμε μόνο νερό

Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr