
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Ψάρι πλακί: Αυτή είναι η απόλυτη συνταγή της Εύβοιας
Δείτε πώς θα φτιάξετε την συνταγή της Εύβοιας.Η Εύβοια πέρα από τα πανέμορφα μέρη που διαθέτει, φημίζεται και για τις πεντανόστιμες συνταγές της. Μια από αυτές είναι το ψάρι πλακί που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε.
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται
Υλικά
- 4-5 κρεμμύδια
- 6-7 πατάτες
- τομάτα φρέσκια
- 1 ποτήρι λάδι
- σκόρδο
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι .
- Κόβουμε στο multi την μισή ποσότητα τομάτας και την άλλη μισή στο χέρι.
- Ρίχνουμε στο κρεμμύδι την τριμμένη στο multi τομάτα, το μαϊντανό και το σκόρδο και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Προσθέτουμε έπειτα τις τεμαχισμένες πατάτες και τις αφήνουμε να βράσουν μαζί με την σάλτσα για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψί και τοποθετούμε βυθίζοντας σ’ αυτό τα ψάρια προσθέτοντας και τη υπόλοιπη τομάτα, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τέλος, ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα η ανά μερίδα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr