Το κόλπο για να φτιάξετε τις πιο τέλειες και τραγανές πατάτες στον φούρνο
Οι πατάτες στον φούρνο είναι το απόλυτο συνοδευτικό σε κάθε τραπέζι εξού και οι ατελείωτες εναλλακτικές συνταγές.Αν λάβουμε ως δεδομένο ότι ανεξαρτήτως της γεύσης που επιθυμούμε και θα πετύχουμε με έξτρα υλικά σε κάθε πατάτα φούρνου το ζητούμενο είναι ένα: Να είναι τραγανές απέξω και μαλακές στο εσωτερικό τους.
Το κόλπο για να πετύχετε αυτή την τέλεια υφή είναι απλό και εκπληκτικό: Βυθίστε τες για μόλις δύο λεπτά σε βραστό νερό πριν τις βάλετε στο φούρνο.
Αυτό το θερμικό σοκ δημιουργεί μικρορωγμές στην επιφάνεια, οι οποίες στη συνέχεια ροδίζουν. Σημαντικό: Ιδανικά προσθέστε λάδι στις πατάτες. Το αποτέλεσμα: Απόλυτη τραγανότητα χωρίς τηγάνι.
Υλικά συνταγής για τραγανές πατάτες φούρνου
4 μέτριες πατάτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
προαιρετικά σκόνη σκόρδου
πάπρικα, ή αποξηραμένα βότανα σύμφωνα με την προτίμηση
Εκτέλεση συνταγής για πατάτες φούρνου
Κόψτε τις πατάτες και βράστε τις για πολύ λίγο
Ξεπλύνετε καλά τις πατάτες και κόψτε τες σε φέτες ή κύβους.
Βράστε νερό και, μόλις βράσει, βυθίστε τις πατάτες σε αυτό μόνο για 2-3 λεπτά.
Βγάλτε τες με μια τρυπητή κουτάλα και στεγνώστε τες καλά με μια πετσέτα κουζίνας ή χαρτί κουζίνας.
Βάλτε τις σε ένα ταψί. Προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ό,τι άλλα μπαχαρικά θέλετε. Ανακατέψτε τις και απλώστε τις στο ταψί.
Ψήστε σε πολύ προθερμασμένο φούρνο (220–240 °C) για 30 έως 40 λεπτά, αν χρειαστεί γυρίστε της.
Έξτρα τιπ
Για έξτρα τραγανές πατάτες προσθέστε μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ ή ψιλή τριμμένη φρυγανιά πριν το ψήσιμο: Θα ροδίσουν καλύτερα και θα γίνουν έξτρα τραγανές χωρίς να επηρεαστεί η γεύση τους.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr