Αν λάβουμε ως δεδομένο ότι ανεξαρτήτως της γεύσης που επιθυμούμε και θα πετύχουμε με έξτρα υλικά σε κάθε πατάτα φούρνου το ζητούμενο είναι ένα: Να είναι τραγανές απέξω και μαλακές στο εσωτερικό τους.
Το κόλπο για να πετύχετε αυτή την τέλεια υφή είναι απλό και εκπληκτικό: Βυθίστε τες για μόλις δύο λεπτά σε βραστό νερό πριν τις βάλετε στο φούρνο.
Αυτό το θερμικό σοκ δημιουργεί μικρορωγμές στην επιφάνεια, οι οποίες στη συνέχεια ροδίζουν. Σημαντικό: Ιδανικά προσθέστε λάδι στις πατάτες. Το αποτέλεσμα: Απόλυτη τραγανότητα χωρίς τηγάνι.
Υλικά συνταγής για τραγανές πατάτες φούρνου
4 μέτριες πατάτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
προαιρετικά σκόνη σκόρδου
πάπρικα, ή αποξηραμένα βότανα σύμφωνα με την προτίμηση
Εκτέλεση συνταγής για πατάτες φούρνου
Κόψτε τις πατάτες και βράστε τις για πολύ λίγο
Ξεπλύνετε καλά τις πατάτες και κόψτε τες σε φέτες ή κύβους.
Βράστε νερό και, μόλις βράσει, βυθίστε τις πατάτες σε αυτό μόνο για 2-3 λεπτά.
Βγάλτε τες με μια τρυπητή κουτάλα και στεγνώστε τες καλά με μια πετσέτα κουζίνας ή χαρτί κουζίνας.
Βάλτε τις σε ένα ταψί. Προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ό,τι άλλα μπαχαρικά θέλετε. Ανακατέψτε τις και απλώστε τις στο ταψί.
Ψήστε σε πολύ προθερμασμένο φούρνο (220–240 °C) για 30 έως 40 λεπτά, αν χρειαστεί γυρίστε της.
Έξτρα τιπ
Για έξτρα τραγανές πατάτες προσθέστε μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ ή ψιλή τριμμένη φρυγανιά πριν το ψήσιμο: Θα ροδίσουν καλύτερα και θα γίνουν έξτρα τραγανές χωρίς να επηρεαστεί η γεύση τους.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr
