Τσικνοπέμπτη στη Σέτα: Οι ταβέρνες «Απόλαυση» και «Έλατο» θα σας σερβίρουν τα καλύτερα!
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τσικνοπέμπτη στη Σέτα: Οι ταβέρνες «Απόλαυση» και «Έλατο» θα σας σερβίρουν τα καλύτερα!

Τσικνοπέμπτη: Γιατί γιορτάζουμε την κρεατοφαγία – Πώς ξεκίνησε το έθιμο

Εύβοια: Στη μαγευτική Σέτα θα μπορείτε την Τσικνοπέμπτη να απολαύσετε: Λουκάνικα, χοιρινή μπριζόλα, χοιρινή πανσέτα, χοιρινό σουβλάκι, αρνίσια παϊδάκια, πρόβειο σουβλάκι, μοσχαρίσιο κοντοσούβλι, χοιρινό κοντοσούβλι.

Στις ταβέρνες Απόλαυση και Έλατο το ευγενικό και εξυπηρετικότατο προσωπικό θα σας σερβίρει τα καλύτερα!

Τσικνοπέμπτη: Γιατί γιορτάζουμε την κρεατοφαγία – Πώς ξεκίνησε το έθιμο

Ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν ότι η γιορτή της κρεατοφαγίας συνδέεται με τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι ιεροτελεστία για την καλή ευφορία της γης την άνοιξη.

Αντιθέτως, μια άλλη μικρή μερίδα θεωρεί πως πρόκειται για αντίδραση των Ευρωπαίων παγανιστών στις αυστηρές νηστείες των Χριστιανών, ιδιαίτερα από τον Μεσαίωνα και μετά.

Παρόλα αυτά, καμία θεωρία δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενώ αντίστοιχες γιορτές υπάρχουν και σε άλλα μέρη του πλανήτη, όπως στη Γερμανία με την Λιπαρή Πέμπτη (Schmutziger Donnerstag) και στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ με την Λιπαρή Τρίτη (Mardi Gras).

Στην Ελλάδα η Τσικνοπέμπτη είναι συνδεδεμένη την απαρχή των εκδηλώσεων για την Αποκριά, αφού ακολουθούν το Καρναβάλι και η Καθαρά Δευτέρα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr