Συνέντευξη του προέδρου των Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας Μιλτιάδη Χέλμη

Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας Μιλτιάδης Χέλμης μίλησε στο eviavima και τη δημοσιογράφο Ματίνα Ρέτσα περιγράφοντας την εικόνα του τουρισμού στην Εύβοια και τη Σκύρο σχετικά με τις κρατήσεις για το καλοκαίρι.

Ματίνα Ρέτσα-κ. Χέλμη, πως ξεκίνησε η καλοκαιρινή σεζόν στο νομό και ποια η εικόνα με τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία?

Μιλτιάδης Χέλμης-κ. Ρέτσα οι πρώτοι μήνες του χρόνου από Ιανουάριο-Μάρτιο δεν ξεκίνησαν καλά, υπήρχαν όμως και έντονες προκρατήσεις. Αυτή τη στιγμή οι προκρατήσεις έχουν παρουσιάσει κάμψη. Αναμένεται μια πτώση Πανελλαδικά γύρω στο 10% εξαιτίας των χαμηλών τιμών της Τουρκίας καθώς μπήκαν ξανά ανταγωνίστριες Μεσογειακές Χώρες στο παιχνίδι αλλά και η Ερυθρά Θάλασσα. Άλλες αιτίες ωστόσο είναι ότι στη Βόρεια και Δυτική Ευρώπη είχε γενικά καλό καιρό και αυτό βοήθησε στο να καθυστερήσουν να αποφασίσουν για τις διακοπές τους. Ωστόσο ακόμη επηρέασε αρνητικά το BREXIT αλλά και οι εκλογές.

Για την Εύβοια κ. Ρέτσα έχω μια μικρή ελπίδα ότι πολλές φορές όταν υπάρχει κρίση στους Νο 1 προορισμούς τότε παρουσιάζεται μια αύξηση στους κοντινούς προορισμούς και φυσικά πιο προσιτούς σε τιμές όπως είναι η Εύβοια και η Σκύρος.

Τέλος θέλω να σας τονίσω ότι ένα πολύ σοβαρό θέμα που πρέπει σίγουρα να διορθωθεί είναι η υπερφορολόγηση των ξενοδοχείων διότι έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν αφενός στον ανταγωνισμό αφετέρου σε πολλές περιπτώσεις κινδυνεύει η βιωσιμότητά τους.