Ακρίβεια – Ρεπορτάζ evima.gr: «Σε απόγνωση η εστίαση»,  λέει ο πρόεδρος της Εύβοιας – Που θα φτάσει η τιμή στο σουβλάκι
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ακρίβεια – Ρεπορτάζ evima.gr: «Σε απόγνωση η εστίαση», λέει ο πρόεδρος της Εύβοιας – Που θα φτάσει η τιμή στο σουβλάκι

Καμπανάκι αυξήσεων στο σουβλάκι προαναγγέλουν οι εστιάτορες.

Πανικό σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προκαλούν οι ανατιμήσεις στην ενέργεια, αλλά και σε όλες τις πρώτες ύλες, που οδηγούν στην… εκτόξευση των τιμών στο fast food.

Καμπανάκι αυξήσεων στο σουβλάκι προαναγγέλουν οι εστιάτορες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του evima.gr οι τιμές στο σουβλάκι πηγαίνουν από τα 3 στα 3,50 ευρώ και ο γύρος από τα 3,50 στα 3,90. Πρόκειται για μία αύξηση περίπου 10%.

Ο πρόεδρος του σωματείου εστίασης Εύβοιας Ξένιος Ζεύς, μιλά αποκλειστικά στο evima.gr για τις αυξήσεις που έχει φέρει η ενεργειακή κρίση.

«Ο κλάδος της εστίασης πλέον βρίσκεται σε απόγνωση μετά την διετή κρίση της πανδημίας με περιορισμούς και lockdown έρχεται η ενεργειακή κρίση που φέρνει έκρηξη των λογαριασμών του ρεύματος και εκτίναξη των τιμών των πρώτων υλών.

 

Αναφορικά να πούμε ότι μερικά προϊόντα σε διάστημα δυο εβδομάδων οι τιμές έχουν διπλασιαστεί φέρνοντας σε απόγνωση καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Πλέον οι επιχειρήσεις αδυνατούν να συγκρατήσουν και να απορροφήσουν τις τιμές με αποτέλεσμα να τις μετακυλίσουν στον καταναλωτή για να επιβιώσουν αφού πλέον τίθεται θέμα βιοπορισμού για τις ίδιες. Παρόλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η ήδη μειωμένη αγοραστική δύναμη του καταναλωτή που συρρικνώνει και άλλο το τζίρο μας με δραματικές συνέπειες.

Μεσοσταθμικά να πούμε ότι οι αυξήσεις στο σύνολο των πρώτων υλών ξεπερνά το 35% αναλογιστείτε τις συνέπειες που θα επιφέρει στον τελικό καταναλωτή αφού μια μετακύληση σε αυτόν θα φέρει το εθνικό έδεσμα των Ελλήνων το σουβλάκι (πίτα με γύρο) στα 4 ευρώ και τον καφέ σε πλαστικό στα 2.60 ευρώ», τόνισε ο Βασίλης Ευθυμίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr