Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας στο evima-Το πρώτο τρίμηνο του 2020 θα γίνει η δημοπράτηση για το λιμάνι του Μαντουδίου

Σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία στο λιμάνι του Μαντουδίου ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαιδίτης δήλωσε αποκλειστικά στο evima τα εξής:

Ματίνα Ρέτσα-κ. αντιπεριφερειάρχη είχαμε μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία στο λιμάνι του Μαντουδίου. Όπως ανέφερε στο evima ο πρόεδρος του ΟΛΝΕ η περιφέρεια έχει δεχθεί το αίτημα του οργανισμού για τη δημοπράτηση του λιμανιού. Σε ποια φάση βρίσκεται αυτή τη στιγμή?

Γιώργος Κελαϊδίτης-κ. Ρέτσα, σχετικά με το θέμα της δημοπράτησης του λιμανιού στο Μαντούδι, αρχικά θα πρέπει να σας πω ότι το λιμάνι ανήκει στον ΟΛΝΕ όμως μετά από αίτημα που δέχθηκε η περιφέρεια από τον οργανισμό ότι δεν μπορεί να απορροφήσει τα κονδύλια του υπουργείου λόγω έλλειψης τεχνικής επάρκειας ζητώντας την συνδρομή της περιφέρειας, προγραμματίζουμε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 να δημοπρατήσουμε το έργο για την θωράκιση του λιμανιού στο Κυμάσι με το ποσό των 370.000 ευρώ.

Να τονίσω ακόμη ότι τρέχει παράλληλα και η δημοπράτηση της τρίτης φάσης για την αποκατάσταση του εν λόγω λιμανιού κόστους 10 εκατομμυρίων ευρώ.