Αποκλειστική συνέντευξη του πρώην προέδρου ΔΕΥΑ Ερέτριας

Στο evima μίλησε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ  Γιάννης Λάμπρου σχετικά με την διοίκηση επι των ημερών του όπως αυτό συζητήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ερέτριας.

Ματίνα Ρετσα – Κ. Λάμπρου χθες στο δημοτικό συμβούλιο Ερέτριας παρευρεθήκατε καθώς το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε τα πεπραγμένα επι της δίκης σας διοίκησης. Πείτε μας τι ακριβώς αναφέρατε για τα πειραγμένα επι  των ημερών σας ;

Γιάννης Λάμπρου– Μετά το αίτημα των 9 να γίνει ενημέρωση για την διοίκηση και την πορεία της ΔΕΥΑΕ,κλειθηκα από τον πρόεδρο του ΔΣ να παράστω στην συνεδρίαση. Όταν πήρα τον λόγο αναφέρθηκα στα μεγάλα έργα και τις χρηματοδότησης που εξασφαλίσαμε. Αυτό αφορά τα 17700000 για τον ΒΙΟΚΑ 3000000 για τα έξυπνα υδρόμετρα, 2500000 για το δικτυο ακαθάρτων Άνω Βαθειας, 1370000 για αντικατάσταση των αμυαντοσωληνων , 1047000 απο το πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ, που μπήκε στα ταμεία του δήμου και βγήκε ένα τεράστιο βάρος απο τον προϋπολογισμό της επιχείρησης και 130000 επιχορηση από το ΥΠΕΣ. Αυτα τα ποσά τα διεκδίκησε και τα πήρε μια από της μικρότερες ΔΕΥΑ. Οφειλές προς την ΔΕΗ 1800000 , οφειλές καταναλωτών προς ΔΕΥΑ 1800000. Οφειλές προς δημόσιο και ταμείο μηδέν. Οφειλές προς προμηθευτές περίπου 17000. Δικαστικές αποφάσεις που αφορούσαν παλιές υποχρεώσεις έχουν ρυθμιστεί. Στελέχωση προσωπικού φέραμε γεν διευθύντρια στελεχωσαμε την τεχνική και οικονομική υπηρεσία και έτσι πλέον η επιχείρηση λειτουργεί στα πρότυπα μεγάλων επιχειρήσεων. Εκτέλεσαν παρα πολλά έργα με αυτεπιστασία που ήταν αιτήματα 20 και πλέον χρόνων κερδίζοντας και η επιχείρηση αλλά και οι δημότες μας. Χαίρομαι που παραδίδω αυτή την επιχείρηση σ αυτήν την κατάσταση και εύχομαι στους καινούριους να την βελτιώσουν ακόμα περισσότερο. Άφησα τελευταίο το θέμα της αποζημίωσης μου. Ως πρόεδρος της ΔΕΥΑ μπορούσα να πάρω έξοδα παράστασης, ένα αρκετά μεγάλο ποσό. Δεν πήρα ούτε ένα ευρώ και δεσμευτικά στο ΔΣ πως δεν θα προσφυγω στα δικαστήρια να τα διεκδικήσω όπως έκαναν προκάτοχοί μου.

Τελος να τονίσω ότι η τηλεμετρία είναι μόνιμα σε λειτουργία εκτός κάποιων σταθμών που υπάρχει πρόβλημα στην επικοινωνία το τελευταίο διάστημα.