ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Δάσκος στο evima.gr: Γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω άρνησης των self tests

Γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές έχει απέναντι η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας στη διαχείριση της πανδημίας.
Δάσκος στο evima.gr: Γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω άρνησης των self tests

Όσο προχωράει η σχολική χρονιά, τόσο θα αυξάνεται η διάδοση του κορονοϊού μεταξύ του μαθητικού πληθυσμού, από τη στιγμή που δεν έχουν ληφθεί ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Κλείνοντας την τρίτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, σε σύνολο 15000 μαθητών στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Εύβοιας καταγράφηκαν 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα covid 19.

Ο Διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Εύβοιας, Γρηγόρης Δάσκος, μιλώντας στο evima.gr, ανέφερε πως τα κρούσματα άμεσα τέθηκαν σε καραντίνα και εφαρμόστηκαν για τις στενές επαφές οι οδηγίες του ΕΟΔΔΥ με αυξημένα – καθημερινά self tests / rapidtests.

Οι οδηγίες που έχουν δοθεί στις σχολικές μονάδες καθώς και η εμπειρία στην εφαρμογή των μέτρων πρόληψης από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας συντελούν στην με ασφάλεια δια ζώσης πραγματοποίηση των μαθημάτων.

“Επισημαίνω το γεγονός ότι σε 1700 εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπ/σης στην Εύβοια δεν υπάρχει κανείς αρνητής self test καθώς και ότι οι γονείς (ελάχιστες περιπτώσεις) που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο, λόγω άρνησης να τα υποβάλουν σε self test, θα κατανοήσουν αυτή την αναγκαιότητα και θα αλλάξουν σύντομα άποψη προς όφελός των παιδιών τους και της κοινωνίας γενικότερα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας ο Διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Εύβοιας, τόνισε, “με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων της Α/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας για την συνεπή υπεύθυνη και αποτελεσματική εφαρμογή των οδηγιών του Υ.ΠΑΙ.Θ και του ΕΟΔΔΥ”.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ