Γιάννης Κοτρογιάννης στο evima-΄΄Ως Οικονομικό Επιμελητήριο είμαστε δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο που πλήττεται από τις επιπτώσεις του Κορωνοϊού ΄΄

Ο πρόεδρος του 9ου Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Κοτρογιάννης μίλησε σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου στο evima για τα μέτρα που έχει πάρει μέχρι σήμερα η Ελληνική Κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την εξάπλωση του Κορωνοϊού.

Δείτε τι δήλωσε στη Ματίνα Ρέτσα

Ματίνα Ρέτσα-κ. Πρόεδρε είμαστε μπροστά σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω Κορωνοϊού, που επηρεάζει σημαντικά και την οικονομία μετά και το κλείσιμο των επιχειρήσεων. Πως βλέπετε τα μέχρι τώρα μέτρα της κυβέρνησης?

Γιάννης Κοτρογιάννης-Τα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται γενικά προς την σωστή κατεύθυνση. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε νέες ανακοινώσεις και αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση επανεξετάζεται μέρα με την μέρα. Αναμένουμε πλέον μέσα στην ήμερα την ανακοίνωση των νέων κωδίκων δραστηριοτήτων που θα αφορούν επαγγέλματα τα οποία πλήγονται καθημερινά ακόμα και αν δεν έχει αποφασιστεί η αναστολή τους. Επίσης είναι η στιγμή επιτελούς να δραστηριοποιηθούν και οι τράπεζες. Ο κ. Σταικούρας από την πρώτη στιγμή είπε ότι οι τράπεζες και κενές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους υπό την έννοια ότι μπορούν να βοηθήσουν στην ρευστότητα της αγοράς. Σίγουρα η αναστολή πληρωμής δόσεων δανείων είναι μια προσωρινή ανακούφιση άλλα όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι το σημαντικότερο είναι η ρευστότητα και να μην νεκρώσει η αγορά. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε ακόμα στην αρχή. Ουσιαστικά τα μεγάλα προβλήματα θα τα δούμε αρχές καλοκαιριού. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά και η κυβέρνηση θα συνεχίζει με νέες αποφάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Εμείς από την πλευρά μας σαν οικονομικό επιμελητήριο θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να βοηθήσουμε τον επιχειρηματικό κόσμο να σταθεί στα ποδιά του και να μην λυγίσει σ αυτή την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.