ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η αντιδήμαρχος Υγείας Χαλκιδέων αποκαλύπτει τι ετοιμάζει για όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα

Τι δηλώνει αποκλειστικά στο evima.gr
Η αντιδήμαρχος Υγείας Χαλκιδέων αποκαλύπτει τι ετοιμάζει για όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα

Με πρωτοβουλία της Αντιδήμαρχου Υγείας & Πρόνοιας κας Σοφίας Χονδρογιάννη, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας του Δήμου κο Νίκο Μεταξά και τον Ιατρό Εργασίας του Δήμου Χαλκιδέων κ. Αθανάσιο Σιμιτζή, διοργανώνεται διαδικτυακό σεμινάριο για τους εργαζόμενους του Δήμου Χαλκιδέων με θέμα: «Πρώτες Βοήθειες σε Επείγουσες Καταστάσεις», τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 και ώρα 19:00 το απόγευμα.
Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από την Αντιδήμαρχο Υγείας & Πρόνοιας κα Σοφία Χονδρογιάννη, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια και τον Ιατρό Εργασίας κ. Αθανάσιο Σιμιτζή και θα περιλαμβάνει θεωρητική προβολή σε ppt, videos, επίδειξη με προπλάσματα και γνωριμία – εκπαίδευση με τον AED= Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν έγκαιρα ένα επείγον περιστατικό που απειλεί άμεσα τη ζωή ενός ατόμου όπως ακατάσχετη αιμορραγία, πνιγμονή, καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με χρήση απινιδωτή, κ.λ.π.
Μετά το πέρας του σεμιναρίου, ο σύνδεσμος θα είναι διαθέσιμος για παρακολούθηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Χαλκιδέων στο YouTube.
«Η γνώση σώζει ζωές”.
Η κα Σοφία Χονδρογιάννη είναι εθελόντρια διασώστρια η ίδια επί 21 συναπτά έτη με σοβαρές αποστολές & διετέλεσε Αρχηγός Σαμαρειτών – Διασωστών του ΕΕΣ. Έχει πιστοποιηθεί ως εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών από 5 φορείς (Ελλάδας, Ευρώπης κι Αμερικής) και κατέχει πρόσφατο μεταπτυχιακό της Ιατρικής Αθηνών με τίτλο “Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας και Καταστροφών”. Πάντα ήταν στόχος της, η αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας του τόπου, καθότι από μικρή βίωσε απώλειες πολύ κοντινών προσώπων από ατυχήματα & έκτακτες καταστάσεις.
Μας δήλωσε : “Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη που άρχισε μια ουσιαστική αναβάθμιση στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων του Δήμου μας. Τους βλέπω όλους, σαν…μαθητές μου. Όλα, ως γνωστόν, ξεκινούν από την Παιδεία κι ως εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, θα το παλέψω με όσες δυνάμεις μου δώσει ο Θεός, που με έφερε σε αυτή τη θέση. Είμαι ενθουσιασμένη που έχω σύμμαχο τη Δήμαρχο μας, στο όραμά μου αυτό, που αποτελεί έναν στόχο ζωής για μένα. Έχω δει ανθρώπους να πεθαίνουν μπροστά μου, από αλλεργικό σοκ, εμφράγματα, τροχαία…Όπου κι αν ταξίδεψα στο εξωτερικό, είχα θαυμάσει την ύπαρξη των απινιδωτών (εξοπλισμός που επανεκκινεί την καρδιά) , ΠΑΝΤΟΎ!! Μαγαζιά, αθλητικοί χώροι, πλατείες, αγορές, παραλίες, νυχτερινά κέντρα, πάρκινγκ, ακόμα και στις…δημόσιες τουαλέτες! Αυτό έχει έρθει πια και στην Ελλάδα μας.
Στόχος μου είναι :
Σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, σε καίρια πολυσύχναστα σημεία (που συγκεντρώνονται πολλά άτομα), να τοποθετηθούν απινιδωτες κι οι εκπαιδεύσεις των πολιτών θα συνεχιστούν εντατικά. Το κόστος των απινιδωτών, έχει μειωθεί πολύ κι είναι απλά θέμα πολιτικής βούλησης. Θέλουμε, μαζί με τη Δήμαρχο, να το κερδίσουμε αυτό το στοίχημα κι η Χαλκίδα να γίνει ένας από τους πιο ασφαλείς, τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Προσεύχομαι να τα καταφέρουμε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ