ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ιωάννα Ιωάννου στο evima.gr: Υπάρχει άμεση ανάγκη στελέχωσης προσωπικού στο Γ.Ν.Χαλκίδας

Τι δήλωσε στο evima.gr η πρόεδρος των εργαζομένων του Γ. Ν. Χαλκίδας
Ιωάννα Ιωάννου στο evima.gr: Υπάρχει άμεση ανάγκη στελέχωσης προσωπικού στο Γ.Ν.Χαλκίδας

Στο evima.gr μίλησε η πρόεδρος των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Η Ιωάννα Ιωάννου μετά από 9 μήνες λειτουργίας του νέου νοσοκομείου στην Χαλκίδα επισημαίνει τα προβλήματα στελέχωσης που υπάρχουν ακόμη στο νοσοκομείο.

 

Μεταξύ άλλων δηλώνει τα εξής η κ. Ιωάννου: «Πέρασαν ήδη 9 μήνες στο νέο νοσοκομείο και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά ουσιαστική προσπάθεια για την επαρκή στελέχωση των τμημάτων με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων είχε επισημάνει την ανάγκη της στελέχωσης του νέου νοσοκομείου, πολύ πριν τη μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο, ζητώντας προσαρμογή του οργανισμού στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται.
Παρόλα αυτά η μετεγκατάσταση έγινε χωρίς νέο Οργανισμό, χωρίς δηλαδή να γίνει μελέτη των τμημάτων, που θα λειτουργήσουν και του προσωπικού που απαιτείται. Οπότε τα τμήματα επεκτάθηκαν, λειτούργησαν νέα τμήματα, ενώ το προσωπικό καλείται να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να καλύψει, από τη μία τα κενά που δημιουργούνται από τη λειτουργία νέων τμημάτων και από την άλλη να αντιμετωπίσει τη μάστιγα της πανδημίας. Το πρόβλημα μεγαλώνει αν λάβουμε υπόψη και τους 40 περίπου εργαζόμενους που λείπουν από το νοσοκομείο, με άδεια ειδικού σκοπού, λόγω προβλημάτων υγείας.
Σήμερα το προσωπικό του νοσοκομείου έχει ξεπεράσει όρια και αντοχές, δουλεύοντας σε συνεχείς βάρδιες, με ένα ή με κανένα ρεπό και χωρίς εφεδρείες. Από τον περασμένο Ιούλιο, που έγινε η μετεγκατάσταση στο νέο νοσοκομείο, οι εργαζόμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα να λείψουν με κανονική άδεια. Έχουν πολλά οφειλόμενα ρεπό και πολλές ημέρες άδειας του 2020.
Και εφόσον δεν υπάρχουν εφεδρείες όταν κάποιος απουσιάσει, λόγω προβλημάτων υγείας, οι υπόλοιποι στο τμήμα εργάζονται σε εξαντλητικά ωράρια.
Για τους πιο πάνω λόγους απαιτείται:
– Άμεση προσαρμογή του Οργανισμού στα νέα δεδομένα, άλλωστε όλοι οι αρμόδιοι γνώριζαν το πρόβλημα και έπρεπε να το είχαν λύσει “Χθες”.
– Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Πέρα από το πρόβλημα της υποστελέχωσης υπάρχει και μία σειρά άλλων αιτημάτων του κλάδου μας, όπως:
– Ένταξή μας στα ΒΑΕ
– Καταγραφή της νόσησης από covid19 ως επαγγελματικής νόσου
– Ενίσχυση της ΠΦΥ, με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό και τις αναγκαίες υποδομές.
– Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ