ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κορονοϊός – Στέφανος Λάμπρου: Ο Αλιβεριώτης γιατρός που δίνει καθημερινά την δική του μάχη

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής περιγράφει ο Ευβοιώτης γιατρός Στέφανος Λάμπρου.
Κορονοϊός – Στέφανος Λάμπρου: Ο Αλιβεριώτης γιατρός που δίνει καθημερινά την δική του μάχη

Μήνυμα προσοχής αλλά και αισιοδοξιας έστειλε ο Αλιβεριώτης Στέφανος Λάμπρου, ο οποίος είναι παθολόγος γιατρός στην Μονάδα Covid του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, περιγράφοντας την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, με τις διασωληνώσεις και τον μεγάλο αριθμό των ασθενών του κορονοϊού. Ένα νέο παιδί το οποίο δίνει καθημεριμερινά την δική του μάχη με τον αόρατο εχθρό, του κορονοϊού.

«Θέλω να περάσω ένα μήνυμα προσοχής αλλά και αισιοδοξίας. Η μονάδα covid του Κρατικού Νίκαιας εφημερεύει κάθε 4 μέρες. Δεν ξεκινάμε της εφημερίες με μηδέν κλίνες. Ξεκινάμε απλά με ελάχιστα κρεβάτια. Από τα 34 κρεβάτια που διαθέτουμε, στην καλύτερη να ξεκινάμε σε κάθε εφημερία με 10 κενά, τα οποία γεμίζουν κάθε 4 μέρες 100%. Και αυτό που πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι ότι οι ασθενείς με λοίμωξη από covid είναι ασθενείς που μπορεί να χρειαστεί να μείνουν αρκετό καιρό νοσηλευόμενοι», δήλωσε χαρακτηρίστηκα ο γιατρός.

Συνέχισε λέγοντας, «προσπαθούμε όμως σε κάθε εφημερία να μπορούμε να έχουμε κρεβάτια, για να μπορέσουν να νοσηλευτούν άνθρωποι που χρειάζονται επειγόντως νοσηλεία. Ήδη έχουμε αρχίσει να κάνουμε διαλογή από τα επείγοντα και να νοσηλεύουμε ασθενείς που είναι βαριά, αναπνευστικά κυρίως. Το τελευταίο καιρό βλέπουμε αρκετούς νέους ηλικιακά. Χθες 22/11/20 ήταν μια τραγική μέρα διότι είχαμε 3 διασωληνωμενους εκ των οποίων οι δυο νέοι σχετικά στην ηλικία τους διακομίσθηκαν στην Κόρινθο. Αυτό σημαίνει ότι οι ΜΕΘ στην ΑΤΤΙΚΗ είναι πλήρεις».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά για να κρατήσουν στη ζωή ανθρώπινες ζωές, «Σκεφτείτε λοιπόν ποσό δύσκολο θα είναι να πρέπει να διασωληνώσεις και να μην υπάρχει κρεβάτι. Παλεύουμε με νύχια και με δόντια με ότι θεραπευτικό μέσο έχουμε για να βοηθήσουμε τους αρρώστους. Έχουμε περάσει το στάδιο της προσοχής. Έχουμε περάσει το στάδιο της κούρασης και του ύπνου. Θέλουμε απλά οι ασθενείς να πάνε καλά. Να μην διασωληνώνονται.

Θέλουμε να βγουν νικητές. Είμαστε οργισμένοι με τον ιό και δεν θα σταματήσουμε να τον πολεμάμε με ότι έχουμε. Θα κερδίσουμε στο τέλος. Μονάχα ζητάω από το κόσμο την προσοχή του. Όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να προσέχουν. Μην συγχέουν την υγεία με κυβερνητικά λάθη παλιών και νέων. Όχι τώρα. Τώρα πρέπει να είναι ενωμένοι. Πρέπει να προσέξουν. Κανείς δεν ξέρει πως θα το περάσει. Η έννοια της πανδημίας δεν υποδηλώνει αποκλειστικά το μέγεθος της θνητότητας. Αλλά και τον τρόπο της ταχείας μετάδοσης. Μην επαναπαύονται. Υπομονή και θα περάσει και αυτό. Εύχομαι να επικρατήσει σύνεση και λογική. Καλή δύναμη σε όλους μας».

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΜΠΑΡΟΥΤΟΞΥΛΟ
ΤΣΩΚΟΣ