ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Λέκκας στο evima.gr: Έχουμε έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Χώρα – Δυτικά του ρήγματος της Πάρνηθας ο σεισμός στην Αττική

Υπενθυμίζεται ότι στις 08:48 το πρωί της Πέμπτης 2/9 σημειώθηκε και άλλος σεισμός μεγέθους 4 R κοντά στη Θήβα
Λέκκας στο evima.gr: Έχουμε έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Χώρα – Δυτικά του ρήγματος της Πάρνηθας ο σεισμός στην Αττική

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 Ρίχτερ , ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική σημειώθηκε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 26 χλμ. βόρεια βορειοδυτικά της Αθήνας και γι’ αυτό έγινε και ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα αλλά και σε πολλές περιοχές της Χώρας όπως και στην Εύβοια.

Ο Ευθύμιος Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, μίλησε στο evima.gr και τη Ματίνα Ρέτσα.

«Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και εντοπίζεται δυτικά του ρήγματος της Πάρνηθας. Δεν εμπνέει ανησυχία  καθώς  τέτοιας κλίμακας σεισμοί είναι στο πλαίσιο της σεισμικότητας της περιοχής. Υπάρχει όντως μια έντονη σεισμική δραστηριότητα αλλά δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι στις 08:48 το πρωί της Πέμπτης 2/9 σημειώθηκε και άλλος σεισμός μεγέθους 4 R κοντά στη Θήβα, που έγινε αισθητός και σε πολλές περιοχές της Αττικής και στην Εύβοια.

Το εστιακό βάθος ήταν στα 10,3 χλμ., ενώ το επίκεντρο εντοπίστηκε μόλις στα 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Θήβας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ