ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μιτζιφίρη στο evima.gr: Τι απαντά στον Χρήστο Παγώνη, τι λέει για ΕΛΜΕ και τι προτείνει στους επικεφαλής των λοιπών παρατάξεων

Σκληρή επίθεση σε Χρήστο Παγώνη, ΕΛΜΕ - Συνέντευξη στο evima.gr
Μιτζιφίρη στο evima.gr: Τι απαντά στον Χρήστο Παγώνη, τι λέει για ΕΛΜΕ και τι προτείνει στους επικεφαλής των λοιπών παρατάξεων

Η επικεφαλής της παράταξης του Δήμου Χαλκιδέων «Δύναμη Ευθύνης» Ελένη Μιτζιφίρη, μίλησε αποκλειστικά στο evima.gr και μας απαντά σε ερωτήματα τόσο για τη Σχολική Επιτροπή της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων αλλά και γενικότερα για τις πολιτικές εξελίξεις στον Δήμο Χαλκιδέων.

Τι απαντά στον πρώην δήμαρχο Χρήστο Παγώνη, τι λέει για την ΕΛΜΕ Εύβοιας και τι προτείνει στους επικεφαλής των λοιπών παρατάξεων.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Μιτζιφίρη στο evima.gr

Ματίνα Ρέτσα: Τι έχετε να πείτε στον κ. Παγώνη, γι’ αυτά που σας κατηγορεί, ως προς τη διαχείριση της ΣΕΔΕ του Δήμου Χαλκιδέων;

 

 Ελένη Μιτζιφίρη: κ. Ρέτσα απαντώ στον κ. Παγώνη, Ρίχνατε και εξακολουθείτε και ρίχνετε λάσπη στο πρόσωπό μου, που αν την χρησιμοποιούσατε για κανένα έργο ίσως να αφήνατε και κάτι στον δήμο, πέρα από τα άλμπουμ των φωτογραφιών σας  και την πρόσληψη προσωπικού φωτογράφου  καθώς και τη στρατιά των ειδικών συμβούλων σας και την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, για εξόφληση σε προεκλογικά γραμμάτια  .

      Έλεγα ότι, σαν δήμαρχος δεν είχατε χρόνο, «έργα», «συναντήσεις με πολίτες» για την επίλυση προβλημάτων τους, να διαβάσετε τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών και γι’ αυτό οι απαντήσεις ήταν λάθος στην Πρόεδρο και στην Εισαγγελέα  στο τριμελές δικαστήριο , που εσείς για τα ίδια ακριβώς πράγματα με κατηγορούσατε και το 2015  και που αθωώθηκα πανηγυρικά. Κανέναν δεν πείσατε. Τώρα όμως, δύο χρόνια δημοτικός σύμβουλος , έχοντας περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας, θα έπρεπε να ήσασταν καλύτερα ενημερωμένος. Είστε εντελώς αδαής ως προς τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών και καλό είναι, αφού σαν δήμαρχος δεν ενημερωθήκατε, να το κάνετε τώρα, πριν εξαπολύετε κατηγορίες .

Ματίνα Ρέτσα: Τι ακριβώς σας προσάπτει;

Ελένη Μιτζιφίρη: Μιλάει για παράβαση καθήκοντος στο ΝΠΔΔ που προεδρεύω, ξεχνώντας ότι , ο τελευταίος πρόεδρος της θητείας του δεν είχε πραγματοποιήσει καν τον απολογισμό του 2018, πράγμα που κάναμε εμείς, μαζί με του 2019.

Δεν ήρθε καν να υπογράψει το πρωτόκολλο παραλαβής παράδοσης του ΝΠΔΔ , παρ’ όλο που κλήθηκε και επίσημα.

Όποιοι είχατε επισκεφθεί τα γραφεία στην Αβάντων 50, θα αντικρύζατε πεταμένα έγγραφα και λογαριασμούς ΟΤΕ και νερού που ποτέ δεν είχαν ανοιχθεί.

Ακόμη, από το ταμείο της ΣΕΔΕ, καλυπτόταν και έξοδα του ΔΙΕΚ, κάτι για το οποίο υπάρχει ξεχωριστή διαδικασία για την κάλυψη των εξόδων του. Είναι κάτι στο οποίο έχουν ξοδευτεί χιλιάδες ευρώ, χωρίς να «επιστρέψουν». Οι μόνοι που μπήκαμε στη διαδικασία του διαμοιρασμού, είμασταν εμείς.  

Έτσι φθάσαμε να είχαμε χρέος στον ΟΤΕ περί τα 40.000,00 ευρώ και να επείγει η αλλαγή του προγράμματος. Από το 1’’ χρέωση σε σταθερό και οι λογαριασμοί των σχολείων να ανέρχονται στα 700 και 900 ευρώ!!! Η 1η δουλειά που έπρεπε να γίνει ήταν να ταυτοποιηθούν τα τηλεφωνικά νούμερα με τις δ/νσεις των σχολείων( ακόμη η δ/νση ήταν Αυλίδα)  και έπειτα να δούμε την χρήση της κάθε σχολικής μονάδας, σε κινητά, σταθερά, υπεραστικά.

Τον Νοέμβριο του 2020 έγινε η έναρξη του νέου προγράμματος, ακολούθησαν κάποιες τηλεφωνικές γραμμές τον Δεκέμβρη και οι τελευταίες 21 Ιανουαρίου του 2021.

Ο Διακανονισμός που έγινε και πληρωνόταν ανά τρίμηνο , στο ποσό των 40.000,00 ευρώ  όμως είχε σαν αποτέλεσμα να αυξάνεται το ποσό γιατί από τον Μάρτιο του 2020 και παρ’ όλο που τα σχολεία ήταν κλειστά και γνώριζαν πλέον οι δ/ντες την χρέωση των τηλεφωνικών συνδέσεων γιατί πριν δεν γνώριζαν , ούτε κάποιος έλεγχε τις χρεώσεις τους, αντί να χρησιμοποιούσαν την πλέον οικονομικότερη μορφή τηλεπικοινωνίας , τηλεδιάσκεψη, θεωρούσαν μάλλον πιο εύκολο να χρεώνουν το τηλέφωνο του σχολείου τους προς τα κινητά των συναδέλφων για ενημέρωση λέει της πορείας της τηλεκπαίδευσης. Φυσικά βρήκαμε και έναν λογαριασμό σε σχολείο της τάξεως των 3.500,00 ευρώ σε πενταψήφια νούμερα, καθώς και 4 νούμερα από άλλο ΑΦΜ!!!

      Έτσι στο ποσό του πρώτου διακανονισμού , προστέθηκε και το 2ο ποσό και εμείς προτείναμε την αύξηση του αριθμού των  δόσεων καθώς και οι λογαριασμοί οι τρέχοντες, που εντάχθηκαν στο νέο πρόγραμμα ( 26-29 ευρώ με απεριόριστα κινητά-σταθερά και ίντερνετ)  να αποπληρώνονται απευθείας από τα σχολεία.

     Πάμε στους λογαριασμούς του νερού. Υπήρξαν λογαριασμοί σχολείων της τάξεως των 30.000, 00 ευρώ , των 15.000,00 ευρώ, των 12.000,00 ευρώ.  Η πρώτη κίνηση ήταν να φτιαχτούν οι βλάβες  στα σχολεία  που παρουσίαζαν τόσο υψηλούς  λογαριασμούς. Σ’ ένα σχολείο μάλιστα , η βλάβη ήταν στον σωλήνα που διαπερνούσε  κάτω από το έδαφος το σχολείο.  Έπειτα οι δ/ντες με αυτά τα υπέρογκα ποσά πήγαν στη ΔΕΥΑΧ και υπέβαλλαν ένσταση επί των λογαριασμών τους προκειμένου το ΔΣ της επιχείρησης να μείωνε το ποσό που έχει χρεωθεί στα σχολεία. Έτσι ο διακανονισμός θα γίνει στο διαμορφωθέν υπόλοιπο, ο οποίος θα πληρώνεται από το ΝΠΔΔ και οι τρέχοντες από τα σχολεία. Έχουν αποσταλεί όλα τα έγγραφα από εμάς, αναμένουμε την απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΧ.

   Στην πορεία της θητείας μας, καλεστήκαμε να αντιμετωπίσουμε , με επιτυχία πιστεύω, την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων χωρίς απολύτως κανένα θέμα , όπως και για 1η φορά τη διενέργεια των Πανελληνίων εξετάσεων σε συνθήκες στις οποίες καλούνταν να ανταπεξέλθουν τόσο οι μαθητές, όσο και οι επιτηρητές.

Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία , έπειτα από αιτήματα των δ/ντων των εξεταστικών κέντρων, μετά από τηλεδιάσκεψη την οποία είχα προκαλέσει και την παρουσία του τότε δ/ντη εκπαίδευσης του Νομού, εκδήλωσαν την επιθυμία τοποθέτησης  κλιματιστικών στα: 1o-3o-4o  και στο ΓΕΛ Κανήθου  Χαλκίδας, στο 2οΕΠΑΛ, καθώς και στα περιφερειακά, Αρτάκης, Αυλίδας και Βασιλικού. Στο βαθμολογικό το οποίο στεγαζόταν στο 5ο γυμνάσιο , στο οποίο θα γινόταν και οι εξετάσεις  των φυσικώς αδυνάτων, οι οποίες όμως τελευταία στιγμή πραγματοποιήθηκαν  στο 3ο -6ο γυμνάσιο, με μεγάλη ταλαιπωρία μαθητών και επιτηρητών, λόγω των καιρικών συνθηκών.

     Από την ημέρα των κατεπειγόντων αιτημάτων των δ/ντων και με τη βοήθεια αρκετών  και αφού είχαμε και την ομόφωνη απάντηση του ΔΣ του ΝΠΔΔ, αγοράστηκαν από το κάθε σχολείο, αφού κατατέθηκαν για κάθε ένα σχολείο 3 προσφορές, τα κλιματιστικά και τοποθετήθηκαν σε χρόνο οριζόμενο από τους ίδιους.       Τα κλιματιστικά δούλεψαν βάση των οδηγιών που εξήγγειλε ο ΕΟΔΥ. Υπάρχουν όλα, αιτήματα, τιμολόγια, ευχαριστίες στα γραφεία μας.

    Για το θέμα με τις κουρτίνες γιατί και γι’ αυτό ακούστηκαν πολλά. Από την 1η μέρα που η δήμαρχος μου εμπιστεύτηκε την προεδρία του ΝΠΔΔ, επισκέφθηκα όλα τα σχολεία αρμοδιότητάς μας και αγαπητοί συνάδελφοι προχωρήσαμε σε όλα με δίκαιο τρόπο στις επισκευές μικρής κλίμακας, συντηρήσεις και γενικά, κατά κοινή ομολογία όλων, υλοποιήσαμε έργα που σερνόταν ανικανοποίητα χρόνια .   Σ’ αυτή την προσπάθεια ήρθα σ’ επαφή με όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική κοινότητα, δ/ντες, συλλόγους διδασκόντων, συλλόγους γονέων, ευπρεπίστριες, εκμεταλλευτές κυλικείων , σχολικούς φύλακες(δεν γνωρίζανε ποιοι ήταν που) και λύσαμε προβλήματα από αιτήματα όλων των ανωτέρω. Έτσι προτιμήσαμε αντί τα παιδιά να χρησιμοποιούν χαρτόνια για κάλυψη από τον ήλιο ή κουρτίνες να κρέμονται σκισμένες ,ή οι αίθουσες να μην μπορέσουν να ανταπεξέρχονται στην κατάλληλη συσκότιση για τους δια δραστικούς,   να αναζητήσουμε προσφορές ανά σχολείο απ’ όλα τα εργοστάσια σε τιμές χονδρικής και το κάθε σχολείο να πλήρωνε , το ίδιο στον προμηθευτή.

    Για την προμήθεια καθαριστικών – χαρτικών. Τον Οκτώβρη του 2019 υπήρχε ήδη προμηθευτής  προερχόμενος από τον διαγωνισμό του 2017. Το 2018 το ΝΠΔΔ δεν χρειάστηκε να συμμετέχει λόγω του υπολοίπου που υπήρχε και το 2019 ο τότε πρόεδρος , χωρίς ανάθεση , δίνοντας χρήματα στα σχολεία , προμηθεύονταν από τον ίδιο προμηθευτή στις τιμές του διαγωνισμού, πληρώνοντας απευθείας τα σχολεία.

    Αναλαμβάνοντας, αποστέλλω έγγραφο στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών , ρωτώντας τον για την ύπαρξη διαγωνισμού , αν υφίσταται κάποιος διαγωνισμός. Τα σχολεία συνέχιζαν την προμήθεια τους κανονικά μέχρι τη διενέργεια του διαγωνισμού . Από τη στιγμή που υπήρξε ανάδοχος (18 Σεπτεμβρίου 2020) , όλα τα εντός λίστας  προϊόντα προμηθεύονταν τα σχολεία από τον συγκεκριμένο ανάδοχο με την απαγόρευση αντιστοιχίας προϊόντων για τη διευκόλυνση ελέγχου, πρωτογενές αίτημα ίδιο με τις τιμές που δόθηκαν, ας το κρατήσουμε και αυτό! Και πιστέψτε με ότι, ο φετινός διαγωνισμός οι τιμές που έχουν δοθεί είναι οι υψηλότερες της πενταετίας, με πολλές ενστάσεις ως προς τη σωστή παροχή δικαιολογητικών από τον ανάδοχο.

Μνημονεύετε τους νόμους και τα ΦΕΚ για τα χρήματα που δεν μπήκαν στα ταμεία των σχολείων, λέγοντας όπως πάντα άλλωστε μισές αλήθειες. Και χρήματα «μπήκαν» σε μορφή έργων και κανένα σχολείο δεν έμεινε χωρίς να έχει εγκριθεί δαπάνη του, ή να υλοποιηθεί αίτημά του. Όχι φυσικά για αγορές ξηρών καρπών , με την απόδειξη από την προσωπική κάρτα  του δ/ντη  στον απολογισμό του σχολείου του, τσουρέκια , τραπεζώματα  που δεν ανήκουν ούτε κατά διάνοια στα λειτουργικά τους έξοδα. Οι σχολικές επιτροπές δεν είναι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και οι υπάλληλοι δεν είναι υπάλληλοι δ/ντων . Αυτή η διευκρίνηση δεν άρεσε σε κάποιους. Άμεσες ανάγκες κ. Παγώνη, το οποίο όλως τυχαίος δεν το αναφέρετε.

Και αφού οι πρόεδροι της δικής σας θητείας, πίστωναν στους λογαριασμούς των σχολείων χρήματα και για τις επισκευές συντηρήσεις  και για όλα, πως δικαιολογείται εσείς , τουαλέτες άθλιες και κλειδωμένες, σωλήνες αποχέτευσης σπασμένες με τα ακάθαρτα ύδατα να στάζουν από όροφο σε όροφο. Στα δε ΕΚ, τα φώτα στα 9 μέτρα και κάθε λάμπα που καιγόταν δεν αντικαθίστατο ποτέ λόγω της δυσκολίας να τις φθάσουν. Ήθελε βλέπετε πολύ μυαλό να τοποθετούσατε φωτιστικά με αλυσίδες να έφταναν σε ένα ύψος της αλλαγής της λάμπας με χρησιμοποίηση σκάλας. Τζάμια σπασμένα παντού και έναν καυστήρα κίνδυνο-θάνατο από τις αλχημείες σας, με τον καυστήρα που αφαιρέσατε από το ΔΑΚ. Αφήστε την σκουριασμένη δεξαμενή που διοχέτευε νερό στα παιδιά του ειδικού γυμνασίου-λυκείου στη Ριτσώνα, μ’ ένα σωρό χιλιάδων ευρώ σκορπισμένα είτε γιατί φτιάχνανε πράγματα αρμοδιότητας επισκευής του ιδιοκτήτη, είτε φτιάχνοντας αίθουσες χωρίς καμία απολύτως λειτουργικότητα. Παραλάβατε το 3ο-6ο και πληρώθηκε τώρα το τιμολόγιο καθαρισμού του. Ούτε μια ένσταση για τη μη ύπαρξη πόρτας διέλευσης τροχοφόρων δεν κάνατε, ούτε μια ένσταση για τη μη αεριζόμενη αίθουσα στο υπόγειο. Τοποθετήθηκαν φωτοβολταικά, τον φάκελο των οποίων εμείς προωθήσαμε στις ΤΥ και στις ΚΤΥΠ.

Ματίνα Ρέτσα: Τι έχετε να πείτε στους πολίτες του Δήμου Χαλκιδέων;

Ελένη Μιτζιφίρη: Το έργο που έχει πραγματοποιηθεί στα σχολεία της β/θμιας εκπαίδευσης του δήμου μας, τόσο από τη σχολική επιτροπή, όσο και από τις Τ.Υ. του δήμου, όσο και από την υπηρεσία καθαριότητας, περιμετρικά των σχολικών μονάδων , τους κατά τόπους Αντιδημάρχους, σύμφωνα με έγγραφα και όχι λόγια του αέρα, αποτελούν για την εκπαιδευτική κοινότητα του δήμου μας , μια πολύ καλή παρακαταθήκη.  

Το δε έργο που έγινε κατά την  περίοδο της θητείας μας εντός του ΝΠΔΔ, θα διευκολύνει τον επόμενο πρόεδρο και ΔΣ , να εργασθεί σ’ ένα καθαρό πλέον τοπίο. Έχουν τακτοποιηθεί , ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα.

Έχουν πληρωθεί πρόστιμα που μας έρχονται από το 2016 , είτε μη ανεβάσματος της ΜΥΦ των τιμολογίων , είτε της μη έγκαιρης αποστολής των φορολογικών υποχρεώσεων. Και να φανταστείτε για τα ανωτέρω πληρωνόταν από το ΝΠΔΔ, εξωτερικός συνεργάτης  για να πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη εργασία!!!

Και φυσικά , δεν προέβη καμία οικονομική υπηρεσία του δήμου, σε εκταμίευση δόσης χωρίς να υπάρχει εγκεκριμένος απολογισμός από το ΝΠΔΔ.  

Αγαπητοί δημότες, έχουμε λάβει από όλη την Ελλάδα, συγχαρητήρια για την τοποθέτηση απινιδωτών στα σχολεία μας. Αντιδημαρχίες υγείας, παιδείας Πύργου, Θεσσαλονίκης κλπ. Αν δεν μας προλάβαινε η πανδημία αυτή τη στιγμή θα είχαν εκπαιδευθεί εκατοντάδες μαθητές οι οποίοι αποτελούν τους αυριανούς πολίτες  του δήμου μας.  Και γι’ αυτό ακόμη, κατηγορηθήκαμε, δεν πειράζει όμως. Εμείς θα συνεχίζουμε και θα στηρίζουμε οτιδήποτε έχει ως αποτέλεσμα, την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας.

Ματίνα Ρέτσα: Η ΕΛΜΕ, πως εμπλέχτηκε;

Ελένη Μιτζιφίρη: Η ΕΛΜΕ Ευβοίας, η οποία φυσικά έχει μετονομαστεί σε ΕΛΜΕ δήμου Χαλκιδέων ,αναφέρετε σε θέματα που δεν έχει καν το δικαίωμα του «εντέλλεσθε» . Θα ήθελα πραγματικά να ρωτήσω αν η ΣΕΔΕ του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων την έχει απασχολήσει; Του Δήμου Κύμης -Αλιβερίου μήπως; Της Λίμνης-Μαντουδίου – Αγίας Άννας; Όλες οι παραπάνω έχουν διαφορετικό τρόπο διαχείρισης και κανένας πιστέψτε με δεν είναι σωστός ή λάθος.

Ματίνα Ρέτσα: Τι πρόταση έχετε κάνει στους επικεφαλής των λοιπών παρατάξεων;

Ελένη Μιτζιφίρη: H πρόταση στους επικεφαλής των παρατάξεων, είναι η αφιέρωση ενός δημοτικού συμβουλίου σε όλους τους απολογισμούς από το 2015 και μετά. Για να θυμηθούμε ότι, ο απολογισμός 2014, ψηφίστηκε 18/07/2016. Να θυμηθούμε κάποιοι και να μάθουν οι νεότεροι γιατί τον απολογισμό του 2016,o οποίος μας ήρθε προς συζήτηση στις 8/10/2018!!! Πρακτικά  ΔΣ, 27/09/2018! ( καραμπινάτη παράβαση καθήκοντος κ. Παγώνη) , ο τότε , επικεφαλής  της μείζονος αντιπολίτευσης κι εγώ τον αποστείλαμε στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Ποια απευθείας ανάθεση 86.000,00 ευρώ και σε ποιον χορηγό δόθηκε;  

Τα προβλήματα με   την πληρωμή προμηθευτών παρελθόντων ετών χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αποφάσεις,  αναθέσεις , διαφορετικά ποσά συμβάσεων με τιμολόγια κλπ. και το δυσκολότερο πως θα δικαιολογηθούν χρήματα τα οποία φαίνεται ότι έχουν «στα χέρια τους» οι δ/ντες , από το 2017-2018 προερχόμενα. Φαίνονται οι αναλήψεις τους, αλλά δεν «κουμπώνουν» δυστυχώς σε καμία πληρωμή. Ποιοι είναι αυτοί που ζητούσαν από τους δ/ντες των σχολικών μονάδων , να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες άραγε;  

 

Ματίνα Ρέτσα: Κάποια μέλη του ΔΣ της ΣΕΔΕ, ζήτησαν έλεγχο ; Τι ενέργειες έγιναν;

 

Ελένη Μιτζιφίρη: Τα στοιχεία που ζητούσαν οι κκ Παγώνης – Καθαροσπόρης , δια μέσω των δημοτικών συμβούλων τους, μέλη της ΣΕΔΕ, θα πρέπει κατ’ αρχάς να γνωρίζουν ότι, είναι δημοτικοί σύμβουλοι και όχι εισαγγελείς.

Πράγματι, έγινε η ενημέρωση, παρουσιάσθηκαν όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν και ζητήθηκε, να μας δοθεί, λίγος χρόνος στη σύνταξη του απολογισμού του 2020, λόγω της καθυστέρησης κάποιων σχολείων, λόγω covid-19,  στην παράδοση τιμολογίων αφ’ ενός και στην αλλαγή κάποιων δ/ντων λόγω συνταξιοδότησης αφ’ ετέρου , θα υπάρχει σύντομα στη διάθεσή τηςΟικονομικής Επιτροπής προς έγκριση και στους ίδιους για να ενημερωθούν.

 

 

 

7) Θα θέλατε να πείτε κάτι στους επικριτές σας;

 

Βεβαίως και θα ήθελα, και ειδικά  στον κ. Παγώνη ότι, η παράβαση καθήκοντος για την οποία εσείς κατηγορηθήκατε και τιμωρηθήκατε από τους πολίτες του δήμου Χαλκιδέων, είναι πολύ χειρότερη αλλά σαφώς δικαιότερη από οποιαδήποτε βάση νόμου παράβαση σαν πολιτικό πρόσωπο τιμωρηθεί κάποιος στην πολιτική του καριέρα.

Όλοι εκ’ του αποτελέσματος κρινόμαστε άλλωστε .

 

8) Πως βλέπετε τις συνεχόμενες ανεξαρτοποιήσεις, ειδικά από την παράταξη Παγώνη;

    Αυτός που πρέπει να αναζητήσει την αιτία, είναι οι επικεφαλής των παρατάξεων, από τη μία αλλά, μη ξεχνάμε και τον Νόμο Κλεισθένη, ο οποίος δίνει στην ουσία στον/στη δήμαρχο, να αξιοποιεί στελέχη και από άλλες παρατάξεις, πόσο μάλλον ανεξάρτητους. Μη ξεχνάμε ακόμη ότι, οι δύο πρώτοι ανεξάρτητοι της παράταξης Παγώνη, ήταν στην ουσία οι ευνοούμενοί του, σε θέσεις ευθύνης, κάτι που φυσικά δεν ήρθε σε αντιστοιχία με τις ψήφους που «έφεραν» στην παράταξη τους στις εκλογές του 2019.

      Θα έρθουν και άλλες ανεξαρτητοποιήσεις απλά, προσωπική μου θέση και άποψη είναι, η εκάστοτε δημοτική αρχή, να μη γίνεται «ορφανοτροφείο» δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπήρξαν αυτό που αναφέρουμε ως «καμένα χαρτιά» στη δική τους παράταξη. Οι νεοεκλεγμένοι, είναι μια πολύ καλή περίπτωση και αξίζει προσεγγίσεως όπως έχει ήδη γίνει στις περιπτώσεις του κου Πάνου και της κας Κόντου.

    Αξιόλογοι νεοεκλεγέντες υπάρχουν σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Δημοτικοί Σύμβουλοι που πραγματικά πιστεύω στη διάθεσή τους για προσφορά στο κοινό καλό και θα είναι επίσης πολύ καλό για τους δημότες να αξιοποιηθούν.

9) Επικεφαλής παράταξης πλέον και πείτε μας , πως θα συνεχίσετε να κινείστε;

Το να καταφέρω, στηριζόμενη και μόνο στις δικές μου πλάτες και την στήριξη λίγων αλλά πολύ καλών φίλων, να φέρουμε εις πέρας, έναν προεκλογικό δύσκολο αγώνα, ήταν ένας πραγματικά άθλος. Πιστεύω ότι, ο αγώνας μας ήταν αξιοπρεπέστατος , οι υποψήφιοι πολύ καλοί και οι δύο έδρες που εξασφαλίσαμε, ίδιο αριθμό μην ξεχνάτε και με τη Λαϊκή Συσπείρωση, που στηρίζεται από τους ψηφοφόρους του Κουμμουνιστικού κόμματος Ελλάδας, αλλά και με συνδυασμό που στηρίχθηκε στους ψηφοφόρους του κυβερνόντος τότε κόμματος και σε τέσσερις (4) εκλεγμένους βουλευτές του.

   Τώρα και στα δημοτικά συμβούλια που συμμετέχουμε, Οτιδήποτε γίνεται για καλό των δημοτών, θα το στηρίζουμε και θα το προασπιζόμαστε . Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, το έχω αποδείξει ακόμη και σαν ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος στην προηγούμενη θητεία ότι, ποτέ δεν έκανα αντιπολίτευση έτσι απλά για να μη ψηφίζω θέματα. Άλλωστε, πχ στο συμβούλιο για τη ψήφιση δανείου από πλευράς δήμου, για το θέμα της αγοράς, καταψήφισα το θέμα, ισχυριζόμενη την προσπάθεια εύρεσης κονδυλίων και χρηματοδοτικών επενδύσεων από άλλες πηγές, πράγμα που η παρούσα δημοτική αρχή, προχωρά. Τότε, κάποιοι έλεγαν ότι δεν ήθελα το έργο. Το ίδιο και με το ταρτάν στο γήπεδο της Αρτάκης κλπ.

     Έχω εμπιστοσύνη στην παρούσα δημοτική αρχή και όσο βλέπω ότι, εργάζεται για το καλό των δημοτών , θα εξακολουθώ να την στηρίζω, είτε κατέχω θέσεις ευθύνης , είτε όχι. Πιστεύω ότι, είναι καλό να εναλλάσσονται οι  θέσεις ευθύνες και να φαίνεται και η αποτελεσματικότητα ή όχι όλων μας.

10)  Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, συμμετείχατε στο ψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας» στηρίζοντας την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Είναι κάτι που σκέφτεστε να επαναλάβετε ή όχι.

 

«Ποτέ μη λες ποτέ»! Σίγουρα ο Α’ βαθμός Αυτοδιοίκησης είναι αυτός που μου αρέσει και πιστεύω ότι, μου «ταιριάζει» αλλά, πιστεύω ακόμη ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αξίζει να εισέλθει στη Βουλή γιατί είναι από τους ελάχιστους, δεν θα πω η μόνη, Ελληνίδα πολιτικός, όπως ακριβώς πρέπει να είναι: δίκαια, αμερόληπτη, χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες και ανελίξεις δια μέσω αυτής.

Για τον σκοπό αυτό, οτιδήποτε μου ζητηθεί , θα δηλώσω «παρούσα». Αν είμαι «στρατιώτης», ή «στρατηγός», σε αυτή την προσπάθεια, θα εξαρτηθεί από την ίδια.

 

Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία σας.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ