ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο δ/ντης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μιλά για τη λειτουργία δημοτικών και νηπιαγωγείων από τη Δευτέρα 16/11

Ο δ/ντης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μιλά για τη λειτουργία δημοτικών και νηπιαγωγείων από τη Δευτέρα 16/11

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας μίλησε στο evima για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση η οποία ξεκινά από την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020.

Ο Γρηγόρης Δάσκος αναλύει την λειτουργία της τηλεκπαίδευσης.

Ματίνα Ρέτσα:κ. Διευθυντά από την Δευτέρα 16/11 ξεκινά και πάλι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις Πρωτοβάθμιες Σχολικές μονάδες της Εύβοιας. Πείτε μας πως θα είναι η όλη διαδικασία;

Γρηγόρης Δάσκος: Πράγματι κ. Ρέτσα μετά και την απόφαση της υπουργού Παιδείας να κλείσουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία μέχρι τις 30/11 από την Δευτέρα η εκπαίδευση των μαθητών θα γίνεται εξ αποστάσεως.

Αναλυτικά σας αναφέρω:

Για την Λειτουργία σχολείων με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση:

Εκπαιδευτική τηλεόραση: Από τη Δευτέρα 16/11/2020 το πρωί στις 9 π.μ. -πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων- θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού.
Σύγχρονη τηλεκπαίδευση:

Από τη Δευτέρα 16/11/20, η Διεύθυνση του κάθε σχολείου σε συνεργασία με το Σύλλογο διδασκόντων , θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές.

Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18/11/20, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου.
Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ (μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής ), και θα πραγματοποιείται από τις 14.00΄ έως τις 17.20΄ μμ. για τα Δημοτικά, και 14.00΄ με 16.20΄ για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Ώρα

Από

Έως

14:10

14:40

14:50

15:20

15:30

16:00

16:10

16:40

16:50

17:20

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Ώρα

Από

Έως

14:10

14:40

15:00

15:30

15:50

16:20

Για την πρόσβαση στην πλατφόρμα οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες δύνανται να χρησιμοποιούν εξοπλισμό (ηλεκτρονικό υπολογιστή, ταμπλέτα, κινητό, και στην περίπτωση μαθητών/τριών και σταθερό τηλέφωνο) που ανήκει στη σχολική μονάδα ή στους ίδιους.
Ακόμη και αν κάποιος δεν έχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω διαδικτύου, ακόμη και αν δεν έχει υπολογιστή, τάμπλετ, έξυπνο κινητό τηλέφωνο, μπορεί να συνδεθεί στην ψηφιακή τάξη και μέσω τηλεφώνου, με αστική χρέωση.
Οδηγίες για την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν σταλεί στα σχολεία.
Σε κάθε σχολείο έχει οριστεί ομάδα υποστήριξης που αποτελείται από τον Διευθυντή και έναν εκπαιδευτικό με γνώση πληροφορικής για να προσφέρει υποστήριξη  στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Εφόσον η ομάδα υποστήριξης του σχολείου δεν δύναται να επιλύσει κάποιο πρόβλημα που αφορά στην εγγραφή του εκπαιδευτικού στο Webex, τότε επικοινωνεί με την υπηρεσία υποστήριξης χρηστών (Helpdesk) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.
Η καταγραφή της εικόνας ή της ομιλίας άλλου προσώπου κατά τη διάρκεια των δικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ