Ο επικεφαλής της Ομάδας Διάσωσης Εύβοιας SAR 312 για το πιστοποιημένο σεμινάριο στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής

Ο επικεφαλής της Ομάδας Διάσωσης Εύβοιας Νίκος Αποστόλου μιλά αποκλειστικά στο evima.gr για την διοργάνωση του πιστοποιημένου σεμιναρίου που πραγματοποίησε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου.

Δείτε τι δήλωσε στη Ματίνα Ρέτσα

Ματίνα Ρέτσα-κ. Αποστόλου, πραγματοποιήσατε ένα σπουδαίο σεμινάριο για την υποστήριξη ζωής με χρήση αυτόματου απινιδωτή. Ποιοι συμμετείχαν και ποιος ο σκοπός του σεμιναρίου?

 

Νίκος Αποστόλου-κ. Ρέτσα,η ομάδα Διάσωσης Εύβοιας S.A.R.- 312 διοργάνωσε πιστοποιημένο Σεμινάριο στην ΒΑΣΙΚΉ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ της ΖΩΗΣ με ορθή χρήση ΑΥΤΌΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΎ ΑΠΙΝΙΔΩΤΉ. εγκεκριμένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης European Resuscitation Council με εκπαιδευτή τον ΝΙΚΟ ΔΟΥΛΑΜΗ Course Director ΒLS/AED E.R.C & Instructor Ecosep- Αντιπρόεδρος & Εκπαιδευτής Προγραμμάτων Υγείας του Ι.Δ.Α.Φ.Κ . και με Συνεκπαιδευτές:
Τον εκπαιδευτή Παναγιώτη Σπανό από το Ε.Κ.Α.Β τους Διασώστες Ρόδου- & Εκπαιδευτή Προγραμμάτων Υγείας του Ι.Δ.Α.Φ.Κ . και την Ειρήνη Σταμογιάννη Full Instructor του E.R.C – Εκπαιδεύτρια Ομάδας Διάσωσης Εύβοιας S.A.R – 312 & Εκπαιδευτή Προγραμμάτων Υγείας του Ι.Δ.ΑΦ.Κ .
Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι από σήμερα η ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου απέκτησε ένα δίκτυο (45) νέων πιστοποιημένων ανανηπτών, που ήρθαν να προστεθούν στο δίκτυο των Διασωστών της Ομάδας Διάσωσης Εύβοιας S.A.R.- 312
Ανάμεσα στους εκπαιδευομένους ήταν και (8) μέλη της Ε.Σ.Δ.Δ.Ε από την Ερέτρια, καθώς και προς τιμήν της παρακολούθησε και εκπαιδεύτηκε επιτυχώς και η πρόεδρος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Κύμης Αλιβερίου (Νομικό πρόσωπο), κα, Μαρία Σαμαρά Μπότη η οποία παρακολούθησε την εκπαίδευση, παρέλαβε το πιστοποιητικό της, αλλά και απένειμε πιστοποιητικά σε άλλους καταρτιζόμενους ως εκπρόσωπος του δήμου Κύμης Αλιβερίου.
Και από αποκλειστικές πληροφορίες που μας ήρθαν, θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή της ομάδας, ώστε να εκπαιδευτούν όσοι περισσότεροι μπορούν, από τους πολίτες του δήμου.
Ο φορέας πιστοποίησης του προγράμματος: είναι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council) όπου αποτελεί τον εγκυρότερο επιστημονικό φορέα στον τομέα της αναζωογόνησης. Είναι ο φορέας ο οποίος εκδίδει τις κατευθυντήριες οδηγίες της βασικής και της εξειδικευμένης υποστήριξης της ζωής.