Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βιτάλου αποκαλύπτει τα σχέδιά του στο evima.gr-Συνέντευξη

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βιτάλου Γιάννης Γέραλης, είναι από τους μικρότερους ηλικιακά προέδρους στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου.

Είναι 23 ετών,γεννημένος στα Βίταλα Ευβοίας.

Το 2014 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Κύμης και στις πανελλήνιες εισήχθη στην Ελληνική Αστυνομία.

Η Ματίνα Ρέτσα μίλησε με τον νεαρό πρόεδρο του Βιτάλου και αποκάλυψε τα σχέδια του για την κοινότητα ενώ μίλησε και για τη συνεργασία του με τον αντιδήμαρχο Κύμης.

Ματίνα ΡέτσαΠαρακολουθούμε τις δράσεις σας και βλέπουμε ότι έχετε ήδη κάνει έργα καθημερινότητας.

Γιάννης Γέραλης-κ. Ρέτσα, επειδή οι τόποι αγαπιούνται γι’ αυτή τη μυστική σύνδεση που πάει από γενιά σε γενιά, οι τόποι της καταγωγής μας,έτσι και εγώ ως ένα νέο άτομο με όρεξη για δουλειά και όραμα για τον τόπο μας συμμετείχα στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.Οι συγχωριανοί μου εμπιστεύτηκαν το νεαρό της ηλικίας μου και το έδειξαν με την ψήφο τους! Ως πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Βίταλου τους διαβεβαίωσα πως θα εργαστώ με πολλή όρεξη,υπευθυνότητα και σοβαρότητα προς το συμφέρον του τόπου και των ανθρώπων του.
Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου έθεσα τα προβλήματα του χωριού μου επί τάπητος και ξεδίπλωσα τις σκέψεις μου και το πρόγραμμα που θα έπρεπε να ακολουθήσω για να πετύχω το μέγιστο δυνατό.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων μου έχει πραγματοποιηθεί συντήρηση αγροτικής οδοποιίας,συντήρηση κοινόχρηστων χώρων και συντήρηση οδικού δικτύου εντός του χωριού. Επιπλέον,πολλές φορές έχουμε συνδράμει στην αποκατάσταση βλαβών δικτύου ύδρευσης.
Με την ιδιότητα μου και ως αστυνομικός, πρωταρχικό μου μέλημα ήταν
η ασφάλεια των συγχωριανών μου και η διαμονή τους σε ένα χωριό με περισσότερη καθαριότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αντικατάσταση δημοσίων λαμπτήρων στους δρόμους του Βιτάλου και την καθαριότητα των δρόμων.

Ματίνα ΡέτσαΤι αλλά έργα έχετε δρομολογήσει?

Γιάννης Γέραλης-Το πρόγραμμα μου θα συνεχιστεί με ασφαλτοστρώσεις εντός του χωριού και την διάνοιξη νέων αγροτικών δρόμων για την εύκολη πρόσβαση των χωριανών στα αγροκτήματα τους και στις εγκαταστάσεις κτηνοτροφικών μονάδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή θα δοθεί βάρος στην επίλυση των προβλημάτων νερού που ήδη υπάρχει στο Δήμο μας έχω ως στόχο την αυτονομοποίηση του χωριού με δικό του νερό!

Εν κατακλείδι, λόγω του ότι εθελοντισμός ορίζεται η οργανωμένη προσφορά υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο χωρίς την απαίτηση ανταλλάγματος από άτομα που διακρίνονται συνήθως από ορισμένα χαρακτηριστικά όπως: αυθορμητισμός, προσδοκία μιας δικαιότερης κοινωνίας, ελευθερία σκέψης, έκφρασης και πράξης, ευσυνειδησία και επαγγελματική νοοτροπία, χωρίς οικονομικό ή άλλο όφελος για τον δρώντα, και που γίνεται για την πραγματοποίηση συγκεκριμένου σκοπού,θα ήθελα να δημιουργηθεί μια ομάδα εθελοντών για το καλό του χωριού μας.

Ματίνα ΡέτσαΠοια η συνεργασία σας με τον αντιδήμαρχο Κύμης?

Γιάννης Γέραλης-κ. Ρέτσα οφείλω να πω ότι βασικός αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια μας είναι ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ Θεοδώρου Αλεξάνδρος με τον οποίο έχω μια πολύ καλή και εποικοδομητική συνεργασία όλο αυτό το διάστημα. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την ποικιλότροπη βοήθεια που μου προσφέρει και είναι πάντα δίπλα σε εμένα αλλά και στο χωριό μου.