Ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος μιλά για την παρουσία του στην εκδήλωση της Ένωσης Πολυτέκνων Κύμης και Περιχώρων

Ο αναγνωρισμένος στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος μιλά για την σπουδαία εκδήλωση που διοργανώνει η Ένωση Πολυτέκνων Κύμης και Περιχώρων υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε απόσταση αναπνοής πλέον από την σπουδαία εκδήλωση που ετοιμάζει η ένωση πολυτέκνων Κύμης και περιχώρων υπό την αιγίδα του δήμου Κύμης Αλιβερίου όπου θα τραγουδήσει ο αναγνωρισμένος στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος.
Ο κόσμος σε ολόκληρο τον δήμο περιμένει με πάρα πολύ αγάπη κι αγωνία, αφού ο Σ. Σαλαμπασόπουλος είναι γεννημένος και μεγαλωμένος στο Αλιβέρι.
Σταύρο που σε βρίσκουμε τώρα;; Στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό ;

Σ. ΣΑΛΑΜΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω κάποιες παραστάσεις αλλά γενικότερα ταξιδεύω, είμαι με μία βαλίτσα συνέχεια, τώρα όμως βρίσκομαι στην Αθήνα

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι σημαίνει για εσένα το Αλιβέρι ο τόπος όπου μεγάλωσες και ζουν οι γονείς σου; Σε ποια ηλικία φεύγεις από το χωριό σου;

Σ. ΣΑΛΑΜΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ : Έφυγα στα 18. Το Αλιβέρι είναι η πατρίδα μου, την έχω μέσα στην καρδιά μου, είναι οι φίλοι μου, οι παιδικοί μου φίλοι , οι συγγενείς μου, η οικογένειά μου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Έχεις ξεκινήσει την ενασχόληση σου με τη μουσική από μικρή ηλικία θέλεις να μας μιλήσεις για την μουσική εκπαίδευση εδώ στην επαρχία και πόσο σε βοήθησε εσένα;;
Σ. ΣΑΛΑΜΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ : Εγώ ξεκίνησα πιάνο από πολύ μικρός, από το δημοτικό, στο σπίτι μου υπήρχε μουσική , ακούγαμε πολύ καλή ελληνική μουσική Θεοδωράκη, Χατζηδάκη. Μουζάκη, Πλέσσα και διάφοροι άλλοι. Αυτό μου έδωσε τα ακούσματα αυτά να έχω μία καλή αντίληψη για τη μουσική αλλά δεν είχα καμία κλήση προς την όπερα γιατί όπως ξέρετε στην επαρχία δεν ακούμε όπερα,δεν συνηθίζεται αυτό το είδος μουσικής.
Η όπερα μπήκε στη ζωή μου καθώς έφυγα από το Αλιβέρι και πηγαίνοντας να σπουδάσω κάτι εντελώς άσχετο με τη μουσική, πήγα σε ένα ωδείο, εκεί με άκουσαν κάποιοι άνθρωποι από την Εθνική Λυρική Σκηνή και μέσα σε μερικούς μήνες βρέθηκα να είμαι σολίστας στη Λυρική Σκηνή! Από κει και πέρα ξεκίνησε ένα μαγικό ταξίδι στη μουσική με πρώτο σταθμό το Παρίσι και μετά πολλές και διάφορες άλλες χώρες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Την Δευτέρα που θα είσαι στο Νεοχώρι στο “Κτήμα ΚΕΚΗ” όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση στην οποία θα πρωταγωνιστήσεις, τι ετοιμάζετε εσύ και οι συνεργάτες σου;

Σ. ΣΑΛΑΜΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ : Ετοιμάζουμε μία συναυλία με διάφορα είδη μουσικής. Το σκεφτήκαμε έτσι γιατί ο κόσμος δεν είναι συνηθισμένος να ακούσει μόνο ένα κλασικό πρόγραμμα. Θα ακούσει όμως και κλασικό μαζί με κάποιους συνδυασμούς, διεθνή-ξένη μουσική όπως είναι η ροκ, η Jazz όπως είναι διάφορα κομμάτια του Sting του Freddie Mercury. Δεν θα λείπουν τα κλασικά, Ελληνικά κομμάτια και όχι μόνο όπως είναι του Χατζηδάκη, του Θεοδωράκη, του Μουζάκη, του Μαχαιρίτσα.
Πιστεύω ότι θα είναι ένα πρόγραμμα πάρα πολύ άμεσο, πάρα πολύ ζεστό, δεν θα λείπουν βέβαια οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη χορωδία του ΚΑΠΗ Αλιβερίου και ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση που αποδέχτηκε η Μαέστρος Νατάσα Ιωαννίδου και πιστεύω ότι θα είναι μία πολύ όμορφη βραδιά. Νιώθω βαθιά συγκίνηση που θα τραγουδήσω μετά από πάρα πολύ καιρό, θα κάνω μία δική μου συναυλία, για τους δικούς μου ανθρώπους γιατί θεωρώ στην πατρίδα μου, τους ανθρώπους, δικούς μου και έχω και πολύ άγχος διότι θέλω να τους αρέσει και θέλω να δείξω τον πιο καλό μου εαυτό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Είμαι σίγουρη Σταυρό ότι θα είναι μία υπέροχη βραδιά και εδώ ο κόσμος σε θεωρεί ένα κομμάτι δικό του και σε καμαρώνει. Να σε ρωτήσω για την μουσική εκπαίδευση στην επαρχία και κατά πόσο βοηθάει τους νέους ή όχι που θέλουν να ασχοληθούν με αυτό το είδος μουσικής.

Σ. ΣΑΛΑΜΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Βασικά δεν είναι ένα πρόβλημα μόνο της επαρχίας είναι ένα πρόβλημα γενικότερα της χώρας μας δεν υπάρχουν υποδομές στην επαρχία και το εκπαιδευτικό σύστημα, το ελληνικό, δεν βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση. Αν πάρουμε άλλες χώρες του εξωτερικού για παράδειγμα όπως τη Γαλλία, τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία μπαίνουν στον κόσμο της μουσικής γιατί είναι βασικό μάθημα η μουσική, είναι σαν μία επιπλέον γλώσσα, μαθαίνουν τη γλώσσα της μουσικής όπου τους ακολουθεί στη ζωή τους άσχετα αν θα γίνουν επαγγελματίες ή όχι. Γιατί ο αθλητισμός όπως και η μουσική δεν χρειάζεται να γίνεις σολίστας επαγγελματίας.
Το εφόδιο που σου δίνει η μουσική είναι ένα πράγμα που είναι πολύτιμο για να ακολουθήσεις στη ζωή σου. Στο Αλιβέρι χρειάζονται να γίνουν πολλά πράγματα και όχι μόνο στο Αλιβέρι σε όλη την περιοχή αυτή από την Κύμη ως στο Αλιβέρι, γιατί υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά τα οποία έχουν ένα τρομερό ταλέντο αλλά αυτό το ταλέντο θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αναδειχθεί. Για να αναδειχθεί το ταλέντο θα πρέπει να υπάρχει η μόρφωση και η παιδεία, θα πρέπει να γίνουν πολιτιστικά κέντρα τα οποία μέσα από εκεί να διδάσκονται μαθήματα, να μαζεύεται ο κόσμος, να σκέφτεται, να δημιουργεί. Γενικά στον πολιτισμό θα πρέπει να γίνουν πράγματα . Επίσης έτσι διαμορφώνεται η προσωπικότητα όπως θα έπρεπε. Όταν ένας νέος έχει δίπλα του ανθρώπους που θα του δώσουν αυτό το εφόδιο και θα τον κατευθύνουν, δεν θα χρειάζεται να κάνει άλλα πράγματα για να ξεχωρίσει γιατί πιστεύω ότι οι νέοι θέλουν να ξεχωρίσουν από τους άλλους .
Εγώ παραδείγματος χάρη για να είμαι ειλικρινής δύο πράγματα είχα μικρός, τον αθλητισμό και τη μουσική. Εγώ είχα αυτά δεν χρειαζόταν να κάνω κάτι άλλο…. υπάρχουν πράγματα που όλοι γνωρίζουμε και δεν χρειάζεται να αναφέρω, που δεν είναι σωστά για τους νέους.
Βέβαια εκτός του ταλέντου χρειάζεται τεράστια δουλειά, σπουδές διάβασμα. Δεν είναι εύκολο πράγμα !

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ :Το θέμα είναι όμως, η περιοχή που ζει ο καθένας άνθρωπος, να του παρέχει τις δυνατότητες να κάνει τουλάχιστον τα πρώτα βήματα πριν φτάσει στις σπουδές.

Σ. ΣΑΛΑΜΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ : Ξέρω ότι υπάρχουν στον τόπο μας αξιόλογοι άνθρωποι που μπορούν να δημιουργήσουν αυτά τα πράγματα και πρέπει να τα δημιουργήσουν άμεσα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ας ευχηθούμε λοιπόν πως θα υπάρξει μέριμνα πάνω σε αυτό τον τομέα!
Θα χαρούμε πάρα πολύ να σε δούμε και να σε ακούσουμε τη Δευτέρα. Το ραντεβού μας είναι στο “κτήμα ΚΕΚΗ” στις 08:00 η ώρα το βράδυ,σε ένα πάρα πολύ όμορφο χώρο.

Σ. ΣΑΛΑΜΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ : Κι όπως έχω ενημερωθεί βρίσκεται στο κέντρο του δήμου, δεν έχω πάει ποτέ εκεί αλλά όλοι μου λένε πως είναι πάρα πολύ ωραίος χώρος κι επίσης οι διοργανωτές αποφάσισαν να το κάνουν για το λόγο του ότι είναι στο κέντρο του δήμου κι έτσι μπορούν και οι Αλιβεριώτες και οι Κυμιώτες να έρθουν να παρακολουθήσουν τη βραδιά

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ :Σταύρο σε ευχαριστούμε για το χρόνο σου, θα σε συναντήσουμε την Δευτέρα στο Νεοχώρι όπου σε περιμένουμε με αγωνία να σε ακούσουμε .

Σ. ΣΑΛΑΜΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ : Σε ευχαριστώ πάρα πολύ