ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πνευματικός στο evima.gr: Το υγειονομικό προσωπικό στα Νοσοκομεία της Εύβοιας έχει υπερβεί εαυτόν

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, που ασκεί τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας, όπως βλέπουμε και εδώ στην Εύβοια», δήλωσε χαρακτηριστικά στο evima,gr o βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός.
Πνευματικός στο evima.gr: Το υγειονομικό προσωπικό στα Νοσοκομεία της Εύβοιας έχει υπερβεί εαυτόν

Για την εξέλιξη της πανδημίας στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στις υγειονομικές δομές του Νομού μίλησε αποκλειστικά στο evima.gr ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός.

Ο κ. Πνευματικός μεταξύ άλλων είπε στη Ματίνα Ρέτσα: «Βάσει των επιδημιολογικών μοντέλων και των επιστημονικών δεδομένων, η Ελλάδα, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, βρίσκεται σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας. Η επιδημιολογική καμπύλη στη χώρα μας κρατήθηκε χαμηλά στην αρχή της πανδημίας, ενώ τα σοβαρά κύματα φαίνεται πως είναι τον περασμένο Νοέμβριο και την τρέχουσα περίοδο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, που ασκεί τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας, όπως βλέπουμε και εδώ στην Εύβοια. Στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, αλλά και στην Κύμη και την Κάρυστο, το υγειονομικό προσωπικό έχει υπερβεί πραγματικά εαυτόν για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή περίθαλψη στους ασθενείς της περιοχής μας. Παράλληλα, η κυβέρνηση προσπαθεί να ενισχύσει στοχευμένα το σύστημα όπου χρειάζεται και να διατηρεί την πίεση σε διαχειρίσιμα επίπεδα.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, τα δεδομένα από χώρες που έχουν εμβολιάσει μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού τους, όπως η Αγγλία και το Ισραήλ, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Καταλαβαίνω τις ανησυχίες του κόσμου, που πολλές φορές τροφοδοτούνται και από τις διαφωνίες των επιστημόνων, όμως, τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν ξεκάθαρα από τους κινδύνους της νόσησης με κορωνοϊό. Οι σοβαρές παρενέργειες είναι σπανιότατες και λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των εμβολιασμών. Ο εμβολιασμός προστατεύει όχι μόνο τον εμβολιασμένο αλλά και τους γύρω του, αφού, ακόμα και αν αρρωστήσει κάποιος, δεν θα νοσήσει βαριά, ενώ το ιικό φορτίο θα παραμείνει χαμηλό, μειώνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης.

Ο εμβολιασμός και η φυσική ανοσία όσων έχουν ήδη αρρωστήσει είναι το όπλο μας για να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε μία κανονική κατάσταση, πρώτα και κύρια προς όφελος των παιδιών μας.

Προσδιορίζοντας τον επιπολασμό, δηλαδή τον πραγματικό αριθμό των ατόμων που έχουν αρρωστήσει, μέσω των τεστ αντισωμάτων, θα γνωρίζουμε πότε θα φτάσουμε στην ανοσία της αγέλης και θα μπορέσουμε πραγματικά να ανασάνουμε.

Θέλω όμως να είμαι ξεκάθαρος. Ο κορωνοϊός θα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας για πολύ καιρό ακόμα. Αυτό σημαίνει πως, ακόμα και μετά τον εμβολιασμό, συνεχίζουμε να τηρούμε τα βασικά μέτρα προστασίας: μάσκα, πλύσιμο χεριών, αποστάσεις, αποφυγή του συνωστισμού. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε ένα συντεταγμένο και ασφαλές άνοιγμα της αγοράς και των κοινωνικών δραστηριοτήτων, χωρίς πισωγυρίσματα, προστατεύοντας έτσι την οικονομία μας. Τη δύσκολη αυτή μάχη θα την κερδίσουμε όλοι μαζί».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ