ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Σοφία Κόλλια Βότση στο evima.gr: Η έμπρακτη στήριξη της τοπικής αγοράς είναι ζωτικής σημασίας

Συνέντευξη της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου για την κατάσταση στην τοπική αγορά
Σοφία Κόλλια Βότση στο evima.gr: Η έμπρακτη στήριξη της τοπικής αγοράς είναι ζωτικής σημασίας

Ανοιχτό το λιανεμπόριο και για την εικόνα που υπάρχει μέχρι σήμερα στην τοπική αγορά του Αλιβερίου μας μεταφέρει η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου.

Η Σοφία Κόλλια Βότση μιλά στη Ματίνα Ρέτσα τόσο για την κίνηση στα καταστήματα όσο και για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Σε καθημερινή βάση είναι σε επικοινωνία με όλους τους ελέυθερους επαγγελματίες της περιοχής και αφουγκράζεται τα προβλήμτα που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας και του lockdown που υπήρξε στην αγορά για τη μείωση της διασποράς του ιού.

Διαβάστε τι δήλωσε στο evima.gr η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου

 

Ματίνα Ρέτσα: κ. Πρόεδρε επαναλειτουργεί εδώ και μέρες το λιανεμπόριο. Ποια είναι η εικόνα στην αγορά του Αλιβερίου;

 

Σοφία Κόλλια Βότση: Η επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου δύσκολου και επίπονου αγώνα για τον κλάδο μας. Δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει πως ο Εμπορικός Κόσμος είναι βαριά τραυματισμένος από τα αλλεπάλληλα lockdown, τη χαμηλή προσέλευση τουρισμού, αλλά και την οικονομική κρίση που προηγήθηκε όλων αυτών λίγα χρόνια πριν.

Ματίνα Ρέτσα: Κατά το χρονικό διάστημα που ήταν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα υπήρξαν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση με μέτρα στήριξης. Τι λένε για αυτά οι έμποροι;

Σοφία Κόλλια Βότση: Τα κρατικά αντίμετρα προς το παρόν τουλάχιστον δεν είναι επαρκή για να στηρίξουν την τοπική οικονομία που τραντάζεται συθέμελα και κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Ματίνα Ρέτσα: κ. Πρόεδρε, η αγορά του Αλιβερίου διαθέτει τα πάντα. Τι περιμένουν οι έμποροι εν όψει Πάσχα;

Σοφία Κόλλια Βότση: Η τοπική αγορά αποτελεί την καρδιά της κοινωνίας μας. Ο Εμπορικός Κόσμος είναι έτοιμος για άλλη μια φορά να «βάλει πλάτη», καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, τόσο για να διατηρήσει τις επιχειρήσεις του ανοικτές αλλά και τις θέσεις εργασίας στο αλώβητο στα πλαίσια του δυνατού. Θα χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που έχει στη φαρέτρα του προβάλλοντας με το καλύτερο δυνατό τρόπο τα εμπορεύματα του, πραγματοποιώντας γενναιόδωρες εκπτώσεις αλλά και εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όταν αυτό κριθεί δυνατό βάση των μέτρων προστασίας για το περιορισμό της διασποράς του Covid 19.
Η έμπρακτη στήριξη όλων μας είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη αυτών των στόχων. Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως στηρίζοντας την τοπική αγορά πέρα από το ότι στηρίζουμε τους φίλους μας, τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας που γνωρίζουμε από παιδιά να συντηρήσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους, τονώνουμε και την αγοραστική δύναμη, η οποία ανακυκλώνεται μέσα στην ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα να στηρίζονται κατ’ επέκταση και οι υπόλοιποι επαγγελματίες του τόπου μας.

Ματίνα Ρέτσα: Σχετικά με τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό τηρούνται από τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές;

Σοφία Κόλλια Βότση: κ. Ρέτσα, εξίσου σημαντικό είναι το να τηρούμε ως καταναλωτές απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα, ώστε να βοηθήσουμε έμπρακτα και υπεύθυνα τις επιχειρήσεις που κάνουν τα αδύνατα – δυνατά, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, η υπερκινητικότητα και οι ουρές αναμονής στην τήρηση αυτών. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε την υγεία όλων μας και απομακρύνουμε τον κίνδυνο μιας νέας εισήγησης για εκ νέου κλείσιμο του λιανεμπορίου.
Οι μέρες που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολες για όλους μας και κατ’ επέκταση για την αγαπημένη μας περιοχή. Μονάχα ενωμένοι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη τόσο σκληρή δοκιμασία που απειλεί την υγεία, την εργασία αλλά και τη ποιότητα ζωής όλων μας!

ΤΟ Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου προ κορονοιού.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ