ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Βόμβα» Σαρηγιάννη στο evima.gr: «Η μετάλλαξη Όμικρον θα κυριαρχήσει στην Εύβοια»

Τι δήλωσε στο evima.gr o καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης
«Βόμβα» Σαρηγιάννη στο evima.gr: «Η μετάλλαξη Όμικρον θα κυριαρχήσει στην Εύβοια»

Ανησυχία επικρατεί για την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στην Εύβοια. «Crash test» για τα όποια ενδεχόμενα νέα μέτρα έναντι της πανδημίας του κορονοϊού συνιστά η αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών, οι οποίοι θα αναλύσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών και θα λάβουν τις αποφάσεις τους κάνοντας στοχευμένες εισηγήσεις στην κυβέρνηση.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο evima.gr, ανέφερε πως η μετάλλαξη Όμικρον θα επικρατήσει το επόμενο διάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. «Βρισκόμαστε μπροστά στην αρχή της ανάπτυξης της διασποράς του στελέχους Ο στην κοινότητα με σημαντική επιτάχυνση της διασποράς. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε αυξημένο ιικό φορτίο στην Εύβοια, το οποίο ενδεχομένως να οφείλεται σε ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον. Όσο πιο γρήγορα δράσουμε με αποτελεσματικότητα τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι αυτή η δράση. Η Εύβοια, μας ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς βρίσκεται δίπλα στην Αττική και ο κόσμος μετακινείται καθημερινά, οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, η νέα παραλλαγή θα κυριαρχήσει στο νησί», δήλωσε χαρακτηριστικά στο evima.gr.

Ακόμη, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής επισήμανε ότι πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι και να πάρουμε μέτρα άμεσα για να συγκρατήσουμε τη διασπορά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ