Οι 10 καλύτερες παραλίες της Εύβοιας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Εύβοιας

Η βόρεια Εύβοια έχει πολύ πράσινο και μοιάζει αρκετά με τα νησιά των Σποράδων όπως είναι η σκόπελος και η Σκιάθος.

Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το έκτο μεγαλύτερο νησί της μεσογείου. Είναι ένα νησί που μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα καθώς αποτελείται από την βόρεια Εύβοια και από την νότια Εύβοια. Η βόρεια Εύβοια έχει πολύ πράσινο και μοιάζει αρκετά με τα νησιά των Σποράδων όπως είναι η σκόπελος και η Σκιάθος. Από την άλλη η νότια Εύβοια δεν διαθέτει τόσο πολύ πράσινο και μοιάζει περισσότερο με ένα κυκλαδίτικο νησί. Όπου και να πάτε, παμε στοιχημα live πως θα είναι από τις καλύτερες διακοπές της ζωής σας.

 

 

 

 

Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το έκτο μεγαλύτερο νησί της μεσογείου. Είναι ένα νησί που μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα καθώς αποτελείται από την βόρεια Εύβοια και από την νότια Εύβοια. Η βόρεια Εύβοια έχει πολύ πράσινο και μοιάζει αρκετά με τα νησιά των Σποράδων όπως είναι η σκόπελος και η Σκιάθος. Από την άλλη η νότια Εύβοια δεν διαθέτει τόσο πολύ πράσινο και μοιάζει περισσότερο με ένα κυκλαδίτικο νησί. Όπου και να πάτε, παμε στοιχημα live πως θα είναι από τις καλύτερες διακοπές της ζωής σας.

Ένα άτομο που σκέφτεται να κάνει τις διακοπές του στην Εύβοια θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα δει πολλές όμορφες παραλίες με υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά και χρυσαφένιες αμμουδιές. Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε τις 10 καλύτερες και πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού της Εύβοιας.

Χιλιαδού

Μια από τις πιο δημοφιλής παραλίες του νησιού, κρυμμένη πίσω από καταπράσινους λόφους βρίσκεται η παραλία Χιλιαδού. Η παραλία είναι αρκετά μεγάλη σε μήκος και αποτελείται από άμμο και ψιλό βότσαλο. Είναι διαχωρισμένη σε 2 παραλίες, η μισή είναι η κανονική παραλία και η άλλη μισή είναι παραλία γυμνιστών.

Θα πρέπει να πούμε ότι η συγκεκριμένη παραλία είναι συχνά εκτεθειμένη στους δυνατούς ανέμους, και μπορεί να γίνει αρκετά επικίνδυνη για τα παιδιά καθώς τα κύματα ξεπερνούν πολλές φορές και το 1,5 μέτρο. Επίσης η Χιλιαδού θεωρείται μια βραχώδης παραλία καθώς και μέσα και έξω από το νερό υπάρχουν μεγάλοι βράχοι και πολλές πέτρες.

Η παραλία Χιλιαδού είναι για ανθρώπους που αγαπούν το κάμπινγκ, την φύση και θέλουν να φύγουν μακριά από την πόλη για να βρουν την ηρεμία τους και να χαλαρώσουν.

Κοντά στην παραλία θα βρείτε 2 μαγαζιά για να απολαύσετε το ποτό σας ή και το φαγητό σας, αλλά και ένα ξενοδοχείο για διαμονή.

Αν είσαι λοιπόν αρκετά περιπετειώδης και σου αρέσει να απολαμβάνεις την άγρια φύση η παραλία Χιλιαδού είναι για σένα!

Λιμνιώνας

Μια πανέμορφη παραλία της κεντρικής Εύβοιας που συνδυάζει το καταπράσινο τοπίο με τα υπέροχα καταγάλανα νερά της. Η παραλία Λιμνιώνας διαθέτει βότσαλο αλλά και καφέ άμμο σε κάποια σημεία της που την κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει από τις περισσότερες παραλίες του νησιού

Προσοχή! η άμμος της παραλίας μπορεί να γίνει πολύ καυτή κατά την διάρκεια του μεσημεριού ειδικά σε περιόδους καύσωνα, για τον λόγο αυτό αποφύγετε να περπατήσετε ξυπόλητοι!

Να σημειωθεί επίσης ότι δεν είναι μια παραλία για οικογένειες καθώς είναι αρκετά επικίνδυνη, έχει δυνατά ρεύματα και θυελλώδης ανέμους. Επιπλέον είναι πάρα πολύ βαθιά και απότομη παραλία, 5 βήματα από την στεριά αρκούν για να μην πατάτε.

Πετάλη

Η παραλία πετάλι είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού καθώς ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο σχηματισμό της που μοιάζει με πετάλι. Η πανέμορφη αυτή παραλία βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια και διαθέτει ψιλή άμμο και βότσαλο. Τα νερά της γαλαζοπράσινα ικανά να μαγέψουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Για να φτάσεις στην παραλία θα περάσετε από ένα υπέροχο τοπίο με πράσινο που θα κάνει την διαδρομή σας πραγματικά μαγική. Δεν είναι πολύ βαθιά παραλία ούτε και έχει πολύ αέρα επίσης είναι και αρκετά μεγάλη.

Νημποριό

Το Νημποριό είναι ένας μικρός κολπίσκος στην Νότια Εύβοια που δημιουργεί μια όμορφη και ήρεμη παραλία, ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά που θέλουν να παίζουν με τα κουβαδάκια τους στην άμμο. Δεν έχει καθόλου κύμα και είναι πάρα πολύ ρηχά και ζεστά, διαθέτει επίσης αρκετά μαγαζιά για να μπορεί κανείς να απολαύσει υπέροχο φαγητό αλλά και ξενοδοχεία για μια υπέροχη διαμονή.

Πευκί

Η παραλία πευκί μια ακόμα εξαιρετική παραλία με άμμο θεωρείται η μεγαλύτερη σε έκταση παραλία του νησιού και βρίσκεται στην Βόρεια Εύβοια. Η παραλία έχει διάμετρο αρκετά χιλιόμετρά και προσφέρει πολλές διαφορετικές επιλογές. Ένα κομμάτι της παραλίας είναι οργανωμένο ενώ η υπόλοιπη παραλία είναι ελεύθερη για να στήσει κάποιος την δική του ομπρέλα.

Θαψά

Αν ψάχνεις μια παραδεισένια παραλία με γαλάζια νερά και γύρω καταπράσινα βουνά η παραλία θαψά είναι αυτό που ψάχνεις. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παραλία αποτελείται από χοντρό βότσαλο και διαθέτει επίσης και ένα μαγαζί για να προμηθευτεί κάποιος τα απαραίτητα.

Δεν είναι μια οργανωμένη παραλία, αλλά για να μπορέσει κάποιος να φτάσει σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο θα πρέπει να διασχίσει έναν δύσκολο χωματόδρομο με πολλές στροφές, κατηφόρες και ανηφόρες.

Παρόλα αυτά είναι μια παραλία που αξίζει τον κόπο να την επισκεφτείτε και να κολυμπήσετε στα υπέροχα νερά της.

Βυθούρη

Η παραλία βυθούρι είναι σίγουρα μια παραλία με άγρια ομορφιά αλλά και μια ακόμα παραλία της Εύβοιας που θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε.

Τα νερά της κρυστάλλινα και η στεριά στολισμένη με μαύρο φυσικό βότσαλο. Είναι μια παραλία όπου τις περισσότερες ώρες της μέρες δεν θα χρειαστείτε ομπρέλα καθώς ο ήλιος βλέπει την παραλία για λιγότερο από 6 ώρες την ημέρα, δημιουργώντας σκιά.

Η πορεία στην παραλία είναι αρκετά δύσκολη καθώς θα πρέπει να διασχίσετε έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο με πολλές στροφές.Κορασίδα

Η παραλία κορασίδα είναι μια αρκετά όμορφη και μεγάλη παραλία με καθαρά νερά και χρυσαφένια αμμουδιά. Δεν είναι μια παραλία οργανωμένη αλλά διαθέτει σε κοντινή απόσταση διάφορα καταστήματα όπου μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας ή να πιείτε το ποτό σας.

Θα πρέπει να πούμε επίσης ότι τις περισσότερες φορές η παραλία έχει πολύ κύμα και δυνατούς ανέμους.

Αρμυρίχι

Το Αρμυρίχι είναι μια ακόμα παραλία της Εύβοιας με ψιλό βότσαλο που βλέπει το αιγαίο. Είναι μια κλειστή παραλία και δεν έχει πολλά κύματα, ξεχωρίζει για τα πεντακάθαρα μπλε νερά της που προσελκύουν πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο.

Ροβιές

Για το τέλος αφήσαμε μια πανέμορφη παραλία που πρόσφατα καταστράφηκε από την μεγάλη πυρκαγιά στην βόρεια Εύβοια. Η παραλία ροβιές είναι μια μεγάλη και ήρεμη παραλία με χοντρό βότσαλο. Βρίσκεται σε μια πευκόφυτη περιοχή που πλέον δεν υφίσταται αλλά μελλοντικά θα ανακτήσει και πάλι την παραδεισένια ομορφιά της.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr